Atgriezties pie raksta

Aicina izmēģināt un atrast savu sporta veidu

No šodienas sākas programmas Atrodi savu sporta veidu ceturtā sezona, aģentūru LETA informēja tās vadītājs Kaspars Čerņavskis.


 

Pēc programmas vēstneša Jāņa Sprukta paustā, programma "Atrodi savu sporta veidu" ir vienīgā vieta Latvijā, kur bērniem no septiņu gadu vecuma ir iespēja izmēģināt un nodarboties ar visdažādākajiem sporta viediem, ar kuriem nav saskarsmes ikdienā.


Viņš uzskaitīja, ka programmā bērni nodarbojas ar beisbolu, BMX, cīņas sporta veidiem, visiem zināmajiem sporta veidiem - basketbolu, florbolu, futbolu, handbolu, tenisu, vieglatlētiku, volejbolu un hokeju.


Čerņavskis klāstīja, ka programma guvusi ievērību ne tikai Latvijā, bet arī ārpus tās robežām, jo šogad tai ir pievienojies "Goda treneris", Austrālijas basketbola treneris Andrej Lemanis.


Tika uzsvērts, ka programma tiek nodrošināta Rīgā, Jūrmalā, Jelgavā, Liepājā, Valmierā, Cēsīs, tuvākajā laikā arī Jēkabpilī, un drīzumā Daugavpilī, Rēzeknē, Ventspilī un Ogrē.


"Attīstība notiek ik gadu, ar treneru un pedagogu iniciatīvām, ar pašvaldību, bērnu un vecāku līdzdalību. Arī sporta ārsts no ASV, Kārlis Ullis šogad būs līdzās programmas bērnu vecākiem, konsultējot par pareizu bērnu uzturu," pauda programmas vadītājs.


Jaunums šajā gadā būšot testēšana, ko speciāli ir izstrādājis fizioterapeits, treneris Normunds Vārpa, ar kuru palīdzību varēs ātri noteikt kvalitatīvos un kvantitatīvos rādītājus bērniem.


Tika ziņots, ka programma "Atrodi savu sporta veidu" radīta 2017.gadā ar treneru un pedagogu iniciatīvām, ar mērķi, bērniem jau agrā vecumā rast interesi par sportu kopumā un iespēju nodarboties, izmēģināt daudzus sporta veidus un atrast sev piemērotāko. 


Tā esot paredzēta bērniem no 7 līdz 12 gadu vecumam, ietver vairāk nekā 10 sporta veidus, kur katra nodarbība notiek citā sporta veidā. Par bērna labsajūtu rūpējas atbalsta personāls un nodarbības vada attiecīgā sporta veida treneri. Šīs programmas ilgums ir viens mācību gads. 


Čerņavskis minēja, ka absolvējot programmu bērni saņem apliecinājumus par sev piemērotāko sporta veidu.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/sports/48030

2020. gada 28. septembrī, 10:53, Sports
Leta

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet