Atgriezties pie raksta

Laikraksta "Ogres Vēstis Visiem" 22.janvāra numurā:

* Rubrikā "Dzērvene mājās vai medus karote svešumā?" – no Norvēģijas mājās pārbraukušie birzgalieši Laila un Artis Kalniņi.


 

Tieši bērnu dēļ ģimene pieņēma lēmumu atgriezties Latvijā. "Varētu arī teikt, ka es salūzu – ģimenes dzīve ar diviem maziem bērniem, kuriem ir tik maza gadu starpība, un, kā es raksturotu bērnus līdz sešu gadu vecumam, – blenderis bez vāciņa... Tas nebija viegli. Vīrs daudz strādāja, braukājot pa visu Norvēģiju, es lielākoties mājās biju viena ar meitenēm. Vēlējos, lai tuvumā būtu ģimene, draugi, kas nepieciešamības gadījumā varētu palīdzēt, atbalstīt. Katra reize, kad vīra vecāki paņēma pie sevis meitenes vai mamma atbrauca kaut uz vienu dienu, bija zelta vērtē. Tā bija mana bateriju uzlādes diena.


Šķiršanās no Norvēģijas mums bija ļoti sāpīga. Likās, varbūt esam tomēr pieņēmuši nepareizu lēmumu, bet nepareizu lēmumu nav, ir tikai jauna pieredze. Tiesa gan, arī Latvijā nebija viegli iedzīvoties. Brīžiem šķiet, ka aizbraukšana mūs ir samaitājusi, jo, dzīvojot svešumā, esam paguvuši pierast pie sistēmas, sakārtotības, taisnīguma un civilizētiem darba apstākļiem. Latvijas atbildīgajām amatpersonām vēl daudz jāmācās, ko nozīmē attīstība. Smuku ēku uzcelšana Rīgā un attīstība nav viens un tas pats," tā Laila. 


* Aleksandrs Lisovskis: "Pirms 30 gadiem visu izšķīra tieši tautas vienotība";


* Domāju tā: Kā dēļ bijām un esam gatavi?


"Savu atbildību un risku uzņēmās visi Barikāžu dalībnieki, arī tā laika kolektīvo saimniecību (kolhozu, sovhozu) vadītāji, kuru vairums bija no padomju sistēmas, laikmeta, kam ar Neatkarības deklarāciju 1990.gada 4.maijā bijām pauduši apņēmīgu – nē! Bet 1991.gada janvārī ar "visiem galiem" vēl bijām deklarācijas definētajā pārejas periodā, kad ekonomiku joprojām balstīja padomju laika uzņēmumi, kuru vadītājus daļai vienīgo, pareizo neatkarības cīnītāju vēlāk labpatiksies lamāt par sarkanajiem baroniem, bet pašiem, izmantojot neatkarības iespējas, ērti iekārtoties pie "prihvatizācijas" treknākā gala. Labi, netiesāsim, citādi laikmetu griežos veltais barikāžu akmens ar uzrakstu "kaulu suņiem!" sanāks pārmēru smags...," tā Andris Upenieks. 


Visu rakstu lasiet jaunajā "OVV".


* Ētikas komisija rosina izteikt brīdinājumu Indulim Trapiņam


... "naktī prātā ienākušās sazvērestību teorijas" klāstīja nākamās dienas domes sēdes sākumā, vainojot opozīcijas deputātus neslavas celšanā viņa "maigajai dvēselei". Trapiņš, kā uzskata viņa bijusī vietniece Kļaviņa, pārkāpis visas iespējamās domes sēdes procedūras – runāja ārpus darba kārtības, izteicās naidīgi un uzbrūkoši, neievēroja deputātu tiesības izteikt viedokli u.tml.


Vienlaikus deputāte Dace Kļaviņa vērsusi Ētikas komisijas uzmanību arī uz iepriekš plašsaziņas līdzekļos publiskoto domes priekšsēdētāja rīcību, pieļaujot nelikumīgu būvniecību sievas nekustamajā īpašumā, kas atrodas tieši blakus Trapiņa dzīvesvietai, nievājošo attieksmi pret Ikšķiles novadā esošās izglītības iestādes – Ogres tehnikuma direktori, kura ilgstoši cīnās par izkrāptas naudas atgūšanu no ar Trapiņa dēlu saistīta komersanta, iespējamo darbošanos interešu konflikta situācijā, vienpersoniski vienojoties ar uzņēmēju par ceļa remontdarbu ziedojumu 300 tūkstošu eiro apmērā pie savas dzīvesvietas.


* Jaunajā "OVV" arī Ogres novada pašvaldības speciālizlaidums: Elmārs Pļaviņš: Darbs krīzes zvanu centrā ir izaicinājums arī mācītājiem; Egils Helmanis: Autotransporta pārvads pār dzelzceļu netiek būvēts, jo iedzīvotāji tam nav devuši "zaļo gaismu"; Skaisti izrotātā pilsēta palīdz vietējiem uzņēmējiem izdzīvot; Veiksmīgi darbojas Ogres novada senioru virtuālais tirgus www.tiptip.lv; Ogres novada sporta centrs organizē sporta dzīvi visā novadā.


Laikrakstu "Ogres Vēstis Visiem" pērciet preses tirdzniecības vietās vai abonējiet! Pasūtot "OVV" kopā ar "Laimīgo Programmu" – izdevīgāk!

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/reklamraksti/48990

2021. gada 21. janvārī, 19:53, Reklāmraksti
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Aizej pie Mozules un nolasi viņai! • 2021. gada 29. janvārī, 12:53
Pieņemšanas laiks un vieta: Pasta ēkā (2.stāvā), laikr. “Ogres Vēstis Visiem” redakcijā, Brīvības ielā 38, Ogrē, otrdienās no pulksten 13.00 līdz 16.00, trešdienās no pulksten 10.00 līdz 14.00
to Liec aiz auss • 2021. gada 29. janvārī, 07:46
Mozulei būtu vērts ieklausīties šajā komentārā.
Liec aiz auss Mozule • 2021. gada 28. janvārī, 01:35
Plašsaziņas līdzekļiem ir nenoliedzama vara ietekmēt sabiedrības viedokli. Diemžēl, ne vienmēr šī vara tiek izmantota godprātīgi. Jebkura vara uzliek atbildību. Tāpēc vēlos aicināt plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus izzināt visu iesaistīto pušu viedokļus un necensties atsevišķas detaļas izcelt no kopējā konteksta, ļaujoties vēlmei radīt pārsteidzošas vēstis, lai rezultāts nekļūtu par maldīgu un nepatiesu informāciju!

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet