Atgriezties pie raksta

Laikraksta "Ogres Vēstis Visiem" 30.decembra numurā:

* Ogres teātrim – lielu notikumu un jaunu izaicinājumu gads.


 

"Es ticu, ka arī šī kovida luga beigsies, aizvērsies priekškars un zālē iedegsies gaisma. Es ticu, ka Jāņos mēs atkal spēlēsim "Skroderdienas" un mīlētāju pāri bučosies, neievērojot nekādas distances," nākotnes vēlējumu pauž režisors Jānis Kaijaks.


* Domāju tā: Cik īss, tik garš


"Ir tādi, kas apsteidz varas kūtrās galvas un negaida, kad tās iztuntuļosies stingrībai. Pirms trim nedēļām piezvana draugs Tālis, dedzīgi sakot, ka nedrīkstam knosīties, drošībai jābūt apsteidzošai! Piemēram? Viņš atsacījies no medībām. Protams, ka pastaiga svaigā gaisā visādi veicināma! Bet kā pēc medībām, kad uz pannas omulīgi čurkst akniņas, veči ļoti "attālināti" iečarko un uzvelk kuplu tuvības dūmu? Ka tie nav pesteļi, apliecina drauga Raimonda zvans no Ērgļiem: viņiem kovids. Medībās. Tagad tās noliegtas. Kā allaž, kad par vēlu. Kā savu kūtrumu varētu apsteigt vara?" tā Andris Upenieks.


* Ogres novada pašvaldība ar "Trīs tenoru" un Karīnas Tatarinovas pie pansionātu logiem sniegtu koncertu sagādā prieku to iemītniekiem;


* Pandēmijas dēļ daudzi zaudē iztikas līdzekļus, bet Ikšķiles domes vadība sev paaugstina algas...


Ikšķiles novada domes deputāts Kaspars Upaciers pirms balsojuma vērsās pie kolēģiem: "Mēs lemsim par algas paaugstināšanu domes priekšsēdētājam un viņa vietniekam. Vai jums, kolēģi, šajā brīdī tas šķiet pareizi? Varu izteikt tikai savu viedokli. Manuprāt, tas ir ļoti slikti šajā brīdī, kad cilvēki, kā saka, nespēj savilkt galus kopā un ir palikuši bez darba, mēs mūsu vadībai palielinām algu. Šodien izskanēja kāds precīzs vārds, kas varētu raksturot šo situāciju, un tas ir – pazemošana. Dzīres mēra laikā – tas ir mans viedoklis (...) Nenormāli pārstrādājušies, grib lielāku piķi..."


(..)


Uz deputāta jautājumu, vai tiešām, algas palielinājums ir pelnīts un vai algu palielināšanu šā brīža apstākļos tomēr nevajadzētu iesaldēt, I.Trapiņa komentārs bija visnotaļ lakonisks: "Viss jau it kā ir pareizi, bet man ir viena liela nelaime vai laime šeit strādāt, un es neuzskatu, ka es arī nebūtu nestrādājis."


* Ogresgalā šogad nozīmīgi infrastruktūras sakārtošanas darbi;


* Rubrikā "Dzērvene mājās vai medus karote svešumā?": "Ik reizi, dodoties projām no Latvijas, sirds nedaudz lūzt"


"Londona tagad ir manas galvenās mājas ar ikdienas dzīvi, bet tas nenozīmē, ka es Latvijā nejustos kā mājās. Es no Latvijas izbraucu pusaudzes gados un nezinu, kāda man būtu pieauguša cilvēka dzīve Latvijā. Man nav ar ko salīdzināt. Vai mēs kādreiz varētu pārcelties uz Latviju? Man grūti pateikt. Vīrs dažkārt citiem saka, ka viņam dažus gadus gribētos padzīvot Latvijā, lai nopietnāk apgūtu latviešu valodu, bet tomēr nekādus konkrētus plānus neveidojam. Gribētos, lai mūsu bērni kādreiz varētu piedzīvot dzīvi Latvijā," tā Austra Velburna.


* Lēdmanē kaimiņi no degoša dzīvokļa izglābj pensionāru pāri


Otrajā stāvā nesen ievākušies pavisam jauni kaimiņi ar uzvārdu Zaķīši. Izrādās, ka tieši viņi bija tie, kuri pirmie steidza glābt līdzcilvēkus, kuru vārdus pat nezināja. Zaķīšu ģimenes galva ar cirvi atlauza kaimiņu durvis un mēģināja doties iekšā mājoklī, kam gan traucēja lielais sadūmojums. Ar ceturto mēģinājumu glābējam izdevies izvilkt dzīvokļa saimniekus uz telpu, kurā bija mazāk dūmu. Izrādās, ka kaimiņš, kurš uzlauza pensionāru durvis un izvilka sirmgalvjus kāpņu telpā, ir izbijis ugunsdzēsējs.


Laikrakstu "Ogres Vēstis Visiem" pērciet preses tirdzniecības vietās vai abonējiet! Pasūtot "OVV" kopā ar "Laimīgo Programmu" – izdevīgāk!

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/reklamraksti/48813

2020. gada 29. decembrī, 19:47, Reklāmraksti
Ogrenet

Jaunākie komentāri

ļoti interesanti • 2021. gada 18. janvārī, 18:40
https://www.ovv.lv/nu-trapinam-jagriez-rikstes-ari-pasam-sev/ https://www.ovv.lv/?s=Laik%C4%81%2C+kad+pand%C4%93mijas+d%C4%93%C4%BC+daudzi+zaud%C4%93+iztikas+l%C4%ABdzek%C4%BCus%2C+Ik%C5%A1%C4%B7iles+domes+vad%C4%ABba+sev+paaugstina+algas...
atbilde • 2021. gada 5. janvārī, 21:20
Tālajā padomju laikā par sliktiem rezultātiem met nost liela uzņēmuma vadītāju. Jaunais vadītājs atnācis pārņemt lietas, vecais nodod un beigās saka: šajā rakstāmgalda atvilknē ir 3 konverti. Kad būs galīgas ziepes, plēs pa vienam vaļā, tur būs rakstīts, kas jādara. Jaunais sāk vest uzņēmumu uz komunisma gaišo tāli, bet nemaz neiet, kā gribētos. Paiet mēnesis, otrs, partijas prasīto rezultātu nav. Nupat jau nolikta sapulce par vadītāja atbilstības ieņemamajam amatam izvērtēšanu, šis plēš vaļā pirmo konvertu, tur rakstīts: "vel visu uz mani". Sapulcē šis spoži uzstājās, ka piecgade sen jau būtu izpildīta trijos gados, bet tas iepriekšējais visu salaidis tintē, uzņēmuma nolikšana atpakaļ uz sliedēm prasa zināmu laiku. Sapulce beidzas veiksmīgi, šis turpina vadīt. Pēc kāda laika atkal savelkas tumši mākoņi. Šis plēš vaļā otru konvertu: "atsaucies uz pārejas grūtībām". Sapulcē šis skaidro, ka iepriekšējās grūtības veiksmīgi pārvarētas, bet laiki mainījušies, uzņēmums ir jaunu izaicinājumu priekšā, tā kā cīņa turpinās. Cīņa turpinās, bet saskatāmu rezultātu joprojām nav, pirms kārtējās sapulces šis atplēs trešo konvertu. Bet tur rakstīts "gatavo trīs konvertus".
Zinu • 2021. gada 5. janvārī, 17:28
Arī Ogres domē reti kurš deputāts saņem ka mozule. Tā ir alga par to ka nav sava viedokļa

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet