Atgriezties pie raksta

Viena būvnieka iesaiste palielina celtniecības efektivitāti

Ja gatavojaties celt jebkura veida ēku, visticamāk, rēķināties ar plaša spektra darbu pasūtīšanu un veikšanu, gan inženiertīklu sagatavošanā, gan pašas būves celtniecībā. Neskatoties uz to, vai esat iecerējis garāžas, angāra vai dzīvojamās ēkas būvniecību, paredzami plaši darbi no būvbedres ierīkošanas, pamatu  betonēšanas līdz jumta darbiem un apkārtējās vides iekārtošanas, piemēram, bruģēšanas. Šie visi darbi prasa dažādas kompetences un tikai dažiem Latvijas celtniecības uzņēmumiem tāda ir. Lielu daļu objektu Latvijā ceļ vidējas vai mazas būvkompānijas, kuras iesaista apakšuzņēmējus, tādā veidā radot riskus darbu izpildes procesam un rezultātam.

Daudzu būvnieku iesaisti jūsu objekta celtniecībā varat noorganizēt gan jūs pats, gan nolīgstot celtnieku, kurš nespēj pats izpildīt visas objekta celtniecībā veicamās darbības. Jebkurā gadījumā, ja nepieciešams būvēt ražošanas ēku, noliktavu vai apdzīvojamas ēkas, ieteicams domāt par to, lai darbus veic kompetents ģenerāluzņēmējs, kas pats spēs nodrošināt lielāko daļu ieplānoto procesu. Ja darba procesā ir iesaistīti daudzi apakšuzņēmēji, var rasties dažādi riski: 


 nevienāda izpratne par projektā rakstīto


 celtnieks nespēj garantēt par apakšuzņēmēju darbinieku kompetenci


 risks, ka kāds no iesaistītajiem nespēj vai nevēlas pabeigt darbu izpildi


 dažādi darbi tiek veikti mainīgā kvalitātē


 garantijas remontu izpildes process ievelkas un var būt nekvalitatīvs


 dažādu būvniecības procesu noteikumu neievērošana no apakšuzņēmēju puses Lai izvairītos no augstāk minētajām problēmām, ēku būvniecībā ieteicams izvēlēties ģenerāluzņēmēju ar izvērstu kompetenču klāstu gan ēkas un inženiertīklu projektēšanas fāzē, gan dažādajos celtniecības procesa posmos. "Domus būve" ir plašu būvniecības darbu speciālists, kas specializējas ražošanas ēku, noliktavu, angāru un novietņu būvniecībā.


“Domus būve” darbinieku plašais kompetenču klāsts pēdējos gados ļauj uzņēmumam paplašināties un piedāvāt dzīvojamo ēku celtniecības pakalpojumus. Papildus, uzņēmums veic arī dažāda veida remontdarbus, gan iekšējos, gan āra darbus gan angāriem, garāžām, gan ražošanas un dzīvojamām telpām. Būtiskākā "Domus būve" priekšrocība – visa būvniecības vai remonta procesa nodrošināšana – no idejas līdz atslēgām.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/reklamraksti/48592

2020. gada 3. decembrī, 09:31, Reklāmraksti
Ogrenet

Jaunākie komentāri

kā vienmēr • 2020. gada 3. decembrī, 15:46
katram pašam jāskatās, ar ko kopā strādāt, jo sliktu slavu gadiem neatmazgāsi

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet