Atgriezties pie raksta

Laikraksta "Ogres Vēstis Visiem" 6.novembra numurā:

* Ciemos pie mums – Jānis Iklāvs


"Par filmu uzzināju pavisam nejauši un, saņemot piedāvājumu tajā piedalīties, labprāt piekritu. Filmā atveidoju mediķi – sanitāru. Kara laikā tā bija profesija, ko uzticēja vīriem, kuri bija spējīgi darboties jebkādos apstākļos, nepazina nogurumu un uz kuriem varēja paļauties vissmagākajos apstākļos.

Esot kopā ar skautiem un gaidām, emu apguvis ne tikai pirmās palīdzības sniegšanas iemaņas, bet arī pārējās īpašības, kuras nepieciešamas, lai šo lomu iznestu, tāpēc nekādas grūtības tas nesagādāja. Mans brālis Pauls Iklāvs ir profesionāls aktieris. Viņš savulaik bija filmējies "Dvēseļu putenī", kur tēloja vācieti. Savukārt es filmā esmu latviešu pusē. Tātad filmās par 1. Pasaules karu mūsu rezultāts ir 1:1. Protams, gaidu pirmizrādi, taču man daudz saistošāks šķita tieši pats filmēšanās process, kas ilga divas dienas," par dokumentālo īsfilmu "1916. Ogre. Strēlnieki. Daugava.", kura Lāčplēša dienā Ogrē piedzīvos pirmizrādi, stāsta Jānis Iklāvs.


* Gunārs Rusiņš: "Vienmēr ir jāsāk ar sevi"


"Tagad cilvēki vāc parakstus par Saeimas deputātu skaita samazināšanu no 100 uz 50, pilnībā tam piekrītu un atbalstu. Pats biju ievēlēts Saeimā un  redzēju, ka darbs tur nebūt nekūsā.” (..) “Kas attiecas uz novadiem, tad Ogres, Ikšķiles, Ķeguma un Lielvārdes novadā kopumā ir vairāk nekā puse deputātu no Saeimas deputātu skaita. Viņu atalgojums nav tik liels kā Saeimā, bet tomēr. ATR rezultātā deputātu skaits ievērojami samazināsies, un gada griezumā radīsies samērā prāvs finansiālais ietaupījums, ko varēs izlietot citiem mērķiem."


* Ogrē notikusi smaga avārija ar cietušajiem


Vieglajā automašīnā braucošajiem cilvēkiem ļoti paveicās, ka kravas automašīna ietriecās viņu mašīnas priekšējā daļā, nevis sānā, jo tad sekas varēja būt vēl nopietnākas.


* Neērtie jautājumi Indulim Trapiņam


Rakstniece, ikšķiliete Nora Ikstena: "Man bija tāds kauns par Trapiņu ģimeni, īpaši laikā, kad cilvēki neticamos apstākļos godīgi dara savu darbu. Mēs Ikšķili esam daudzinājuši visā Latvijā un pasaulē kā radošās gaismas, kultūras vietu, piešķiram nozīmīgāko balvu literatūrā – Soduma balvu. Ikšķile ir droša, skaista vieta. Bet izrādās, ka mēra ģimenei bijušas citas intereses."


* Pēc plostošanas posta – stiprais stāsts


Arvien pamanāmāka kļūst Covid – 19 laika attālinātā darba ēnas puse – draudzība ar alkoholu. Sākas viss ar mazumiņu un nevainīgi. Bet roka pēc dienišķās glāzītes stiepjas arvien kārāk. Tad rodas vajadzība grādīgo ieslēpt minerālūdens vai limonādes pudelē. Un tas nozīmē, ka nemanot ir pārkāpta bīstamā robeža.


Vairāk – jaunajā "OVV".


* Ogres novada pašvaldības speciālizlaidumā: Ogres Centrālās bibliotēkas būvniecība – tālredzīgs skats nākotnē; Ogres Valsts ģimnāzijas jaunās ēkas būvniecība pašvaldībai ir liels izaicinājums; Krapes skola – veiksmīgs sociālās uzņēmējdarbības piemērs Ogres novadā; Krīzes zvanu centrs turpina darboties; Latvijas Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas direktore Madara Ūlande: no Ogres novada pašvaldības var mācīties citas pašvaldības!


Laikrakstu "Ogres Vēstis Visiem" pērciet preses tirdzniecības vietās vai abonējiet! Pasūtot "OVV" kopā ar "Laimīgo Programmu" – izdevīgāk!

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/reklamraksti/48376

2020. gada 5. novembrī, 18:30, Reklāmraksti
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet