Atgriezties pie raksta

Laikraksta "Ogres Vēstis Visiem" 30.oktobra numurā:

* Rubrikā "Dzērvene mājās vai medus karote svešumā?" bijusī ogrēniete Sandra Bondarevska: "Ir svarīgi vienmēr palikt latvietim"
2006.gadā, kad Latvija pirms diviem gadiem bija iestājusies Eiropas Savienībā (ES) un citas ES dalībvalstis pamazām atvēra robežas darba tirgum, Sandras dēla ģimene nolēma doties uz Īriju.

Būdama gādīga mamma, viņa brauca dēlam un vedeklai līdzi, lai palīdzētu jaunajiem iekārtoties, jo šis bija viņu pirmais brauciens uz ārzemēm. Savukārt Sandra 1998.gadā jau bija paguvusi gadu aizvadīt ASV un gūt pieredzi dzīvot ārpus Latvijas. Lai gan viņa nebija domājusi palikt Īrijā, liktenis lēma citādi. Burtiski otrajā dienā pamanījusi sludinājumu, ka Dublinā izdotajam latviešu laikrakstam "Sveiks" meklē redaktoru, Sandra sarunāja tikšanos ar izdevēju, redakcijas kolektīvu un nolēma palikt. Biļete atpakaļceļam tā arī netika izmantota, atlūgumu Ogres novada pašvaldībai viņa nosūtīja pa pastu.


Vairāk – jaunajā "OVV".


* Tuvojoties Valsts svētkiem, piešķirti Lielvārdes novada pašvaldības apbalvojumi;


* Ikšķiles domes sēdē deputāti uzdod priekšsēdētājam netīkamus jautājumus
"Kā tas nākas, ka mūsu domes priekšsēdētājs, kuru ievēlējām mēs paši, ir cilvēks, kurš apkrāpis valsti vairāku simtu tūkstošu vērtībā un ir maksātnespējīgs? Vēl vairāk, mēs nobalsojām par domes priekšsēdētāja algas ievērojamu paaugstināšanu. Kā tas nākas, ka mūs nesatrauc nelikumīgi noasfaltēts divu kilometru ceļš gar domes priekšsēdētāja īpašumiem, kuros notiek nesaskaņota būvniecība un ir ierīkots karjers? Kā tas nākas, ka piekrītam izmaiņām detālplānojumā, lai izpatiktu dažiem uzņēmējiem un daudziem novada iedzīvotājiem pasliktinātos dzīves kvalitāte un pie kapiem, iespējams, būs lielveikals? Kā tas nākas, ka pieļāvām vairāku desmitu tūkstošu līguma slēgšanu ar domes priekšsēdētāja dēla uzņēmumu par ziedu piegādi un, starp citu, vecu ziedu piegādi?" šos un vēl daudzus citus jautājumus deputāts Kaspars Upaciers uzdeva domes priekšsēdētājam Indulim Trapiņam.


Vairāk – jaunajā "OVV".


* Vairums pensiju 2.līmeņa dalībnieku nav izvēlējušies, kam atstāt savu uzkrājumu
Diemžēl nereti ir gadījumi, kad pensiju 2.līmeņa dalībnieks nomirst pirms pensijas piešķiršanas, neizmantojis iespēju pensiju 2.līmeņa uzkrājumu atstāt saviem tuviniekiem. Kopš 1.janvāra miruši 3949 pensiju 2.līmeņa dalībnieki, bet tikai nepilni 8% no viņiem bija norādījuši VSAA, kā rīkoties ar viņu uzkrāto pensijas kapitālu. Summas, ko būtu varējuši saņemt mantinieki, svārstās no 22,41 eiro (minimālais uzkrātais kapitāls, ko var novēlēt) līdz pat vairākiem desmitiem tūkstošu eiro. Deviņos mēnešos valsts pensiju budžetā pārskaitīts mirušo pensiju 2.līmeņa dalībnieku pensijas uzkrājums 8,529 miljonu eiro apmērā. Mantiniekiem izmaksāti 78,7 tūkstoši eiro, bet citu personu pensiju 2.līmenim pievienoti 153,2 tūkstoši eiro.


Vairāk – jaunajā "OVV".


* Mobilā diagnostika novembrī – Madlienā, Ikšķilē un Lielvārdē;


* Stārķa baltajā ēnā dzeja gaiši dzīvo 60 gadus
Šogad apgādā "Jumava" nākusi klajā Jāņa Arvīda Plauža dzejoļu izlase "Stārķa baltā ēna".


Vairāk – Ulda Prancāna rakstā.


* Ogrē izglābj slīkstošu suni.


Laikrakstu "Ogres Vēstis Visiem" pērciet preses tirdzniecības vietās vai abonējiet! Pasūtot "OVV" kopā ar "Laimīgo Programmu" – izdevīgāk!

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/reklamraksti/48317

2020. gada 29. oktobrī, 18:35, Reklāmraksti
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Andris • 2020. gada 2. novembrī, 15:20
Te stāv rakstīts Upaciers, bet avīzītē Upacieris. Ta kur tad ir nepareizi?
Uldēniņam • 2020. gada 31. oktobrī, 18:19
Liekulei miera nav?
Uldēniņš • 2020. gada 31. oktobrī, 08:44
Pienāca vakars, pietrūka ļergas, ielīdu miskastē, un atnāca Pegazs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet