Atgriezties pie raksta

Laikraksta "Ogres Vēstis Visiem" 27.oktobra numurā:

*OVMM atklāj Ogres Mūzikas skolas 60 gadu jubilejai veltītu izstādi


"Šī ir iespēja aplūkot mūzikas instrumentus, kādi tie bijuši pirms 100 un vairāk gadiem. Mūsdienu bērni un jaunieši pat nevar iedomāties, kā varēja spēlēt uz tādiem instrumentiem, bet tā laika mūziķi to darīja augstā kvalitātē. Šeit ir ļoti daudz instrumentu, kas būtiski ietekmējuši Latvijas mūzikas vēsturi un attīstību. 

Te, piemēram, ir apskatāms trombons, kas piederējis Gunāram Ordelovskim, kurš izveidoja pirmo profesionālo pūtēju orķestri Latvijā. Mēs varam novērtēt mūsu senču ieguldījumu un turpināt attīstīties," saka skolas direktors Atvars Lakstīgala.


* Ogrē karantīnā PMLP nodaļas darbinieki, vairāki skolēni un pedagogi;


* Ogrē, Parka ielā, uzsāk pārbūves darbus;


* Ogres teātrim – profesionāla teātra statuss


Šī būs arī iespēja pretendēt uz nominācijām un balvām Latvijas profesionālā teātra Gada balvas "Spēlmaņu nakts" ietvaros, piedalīties starptautiskos teātra festivālos un konkursos, ņemt dalību Valsts Kultūrkapitāla fonda teātra nozares kultūras projektu un mērķprogrammu konkursos, pilnveidot Ogres teātra telpas tehnisko nodrošinājumu u.c. Mainoties teātra statusam, ieguvēji būs arī Ogres novada iedzīvotāji un viesi. Ogres teātris kā profesionāls pašvaldības veidots teātris ar savu statusu un nosaukumu spēs piesaistīt jaunus skatītājus no visas Latvijas, raisot pastiprinātu interesi par Ogres pilsētu, novadu un tās kultūras un tūrisma piedāvājumu.


* Madlienā, Zādzenē, Plāterē un Vērenē jauni informācijas stendi;


* BK "Ogre" savā laukumā pārliecinoši pārspēj liepājniekus;


* Jānis Kaijaks: "Lai dzīvo Bušona! Lai dzīvo Ogre!"


Iestudējums, kas sastāvēja no diviem cēlieniem un bija ar 15 minūšu ilgu starpbrīdi, turpinājās vairāk nekā divas stundas. Lai arī izrādē ir tikai četras darbojošās personas, luga – eirofarss ne uz mirkli neļāva skatītājiem garlaikoties, jo tajā bija gana daudz joku un amizantu situāciju. Savā ziņā Bušonai un Latvijai pat ir daudz līdzīgu problēmu, piemēram, ja skolā būs mazāk par četriem skolēniem, tad to slēgs. Lai tas nenotiktu, 5.klasē mācījās pilsētas mēra jaunākais brālis…


* Kā pareizi rīkoties ar izlietotām medicīniskajām sejas maskām?


Sejas maskas pēc izlietošanas nedrīkst izmest dalītās vākšanas atkritumu konteineros, jo tās pārstrādei nav piemērotas. Maskas klasificējamas kā sadzīves atkritumi, kuri jāizmet parastajā sadzīves atkritumu konteinerā. (..) Masku, kas bijusi ciešā saskarē ar infekciozu slimnieku, nedrīkst izmest publiskos atkritumu konteineros vai dabā. Šādos gadījumos maska, kā arī citi slimnieka infekciozie atkritumi, jāievieto drošā, neplīstošā iepakojumā vai/un noteiktu laika periodu jāveic atkritumu uzglabāšana, lai mazinātu infekciju izplatīšanās risku.


Vairāk – jaunajā "OVV".


Laikrakstu "Ogres Vēstis Visiem" pērciet preses tirdzniecības vietās vai abonējiet!


Pasūtot "OVV" kopā ar "Laimīgo Programmu"– izdevīgāk!

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/reklamraksti/48292

2020. gada 27. oktobrī, 09:06, Reklāmraksti
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Kasjaks • 2020. gada 28. oktobrī, 13:06
Tad kas tavu kazu tirgū dzen? Pasēdi pie ratiem vecā tupele.
>? • 2020. gada 28. oktobrī, 11:51
Mani tas galīgi neuztrauc un neinteresē, reizi desmit gados varbūt tur iestaigāju.
to Digne • 2020. gada 28. oktobrī, 11:40
Vai tad? Feisītī šo redzēju pag. svētdienā

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet