Atgriezties pie raksta

Par mājsēdes neievērošanu – 147 administratīvās lietvedības

Lai samazinātu risku gadumijas laikā inficēt vienam otru ar "Covid–19", no 30.decembra līdz 4.janvārim, laikā no pulksten 22 līdz pulksten 5 Latvijas iedzīvotājiem bija atbildīgi jāievēro "brīvdienu mājsēde" jeb dzīvesvietas neatstāšana.

Sākot ar 30.decembri, arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres policijas iecirkņa apkalpojamajā teritorijā mājsēdes prasību izpildes kontroli nodrošināja Ogres policijas iecirkņa darbinieki, sadarbībā ar Zemessardzes 54.kaujas atbalsta bataljona zemessargiem, Ogres, Ikšķiles, Ķeguma un Lielvārdes novada pašvaldības policijas darbiniekiem.


Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres policijas iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Atis Ratnieks informē, ka  laikā no pagājušā gada 30 decembra līdz šā gada 4.janvārim par neatrašanos savā dzīves vietā bez attaisnojoša iemesla un pārvietošanos sabiedriskās vietās laikā no pulksten 22 līdz pulksten 5, kopumā uzsāktas 147 administratīvās  lietvedība. Lielākais piemērotais sods ir 1000 eiro kādai personai, kas turklāt bija alkohola reibumā un neatzina izdarīto pārkāpumu.


Personas ierobežojumus pārkāpušas vienatnē un kompānijās, pārvietojoties gan kājām, gan ar auto, vienlaikus pieļaujot arī virkni citu pārkāpumu.


Tā, piemēram, 30.decembrī pulksten 23.25, Madlienas pagastā, autoceļa Līgatne – Skrīveri 47.kilometrā apturēta automašīna "AUDI A4". Tajā kopā ar citiem pasažieriem atradās 2004.gada dzimusī M. Nepilngadīgā turklāt bija alkohola reibumā, bet 2000.gada dzimušais A., automašīnu "AUDI A4" vadīja bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, kas noteiktā kārtībā nav iegūtas. Savukārt 31.decembrī pulksten 00.54 2000.gadā dzimušais A. pa minēto ceļu bija vadījis automašīnu "CHRYSLER", kas noteiktā kārtībā nav reģistrēta, attiecībā uz kuru nav izdarīta obligātā civiltiesiskās atbildības apdrošināšana, noteiktā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, turklāt, arī šis jaunietis transportlīdzekli vadīja bez autovadītāja tiesībām, kas noteiktā kārtībā nav iegūtas. 


3.janvārī 1996.gadā dzimušais E. Suntažos pulksten 22.45 bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām vadīja automašīnu "MBK OVETTO", kas noteiktā kārtībā nebija reģistrēta,  attiecībā uz kuru nebija veikta civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, turklāt, auto bija viltotas valsts numurzīmes.


Vairākas personas par mājsēdes pārkāpšanu tika aizturēts atkārtoti, nevēlējās nosaukt savus datus, vai izrādījušas likumsargiem pretošanos. Personas, pārkāpjot mājsēdes prasības, pieķertas visos četros mūsu novados.


Saskaņā ar valdības rīkojumu, mājsēde noteikta arī no 8.janvāra līdz 10.janvārim, laikā no pulksten 22 līdz pulksten 5, kad pārbaudes tiks turpinātas.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/policija/48870

2021. gada 7. janvārī, 11:41, Policija, VUGD, slimnīca
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Johaidī • 2021. gada 9. janvārī, 12:28
Bet ko tad darīt, ja Latvijā ir tādi Covid skaitļi? Ogrē arī...
ogre • 2021. gada 7. janvārī, 21:14
ogres mentiem drusku vajag filtret ko dara nevis tikai piepelnities uz citu rekina
laudis • 2021. gada 7. janvārī, 19:12
Lai slinki pastrda

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet