Atgriezties pie raksta

Ogres slimnīcā uzsāk mediķu un darbinieku vakcināciju pret Covid-19 Foto

Ceturtdien un piektdien Ogres slimnīcā tiks vakcinēti pirmie 60 mediķi un darbinieki, informē Ogres slimnīcas vadītājs Dainis Širovs.

Vakcīnas šajās dienās saņems "pirmās frontes līnijas" darbinieki no Uzņemšanas nodaļas, Intensīvās terapijas nodaļas, Tranzīta nodaļas, kā arī Terapijas, Ķirurģijas nodaļas, Ginekoloģijas un dzemdību nodaļas, kā arī mediķi no stacionāra atbalsta dienestiem - laboratorijas un Diagnostikas nodaļas darbinieki.


Vakcinācija turpināsies arī nākošā nedēļā, kad vakcīnas  saņems ne tikai mediķi, kuri ārstē pacientus, bet arī darbinieki, kuri, veicot savus darba pienākumus, ir tiešā saskarē ar pacientiem, piemēram, Ambulatorās nodaļas reģistratori, kas pirmie sastop apmeklētājus un kontaktējas ar viņiem. "Vispirms tiks vakcinēti tie mediķi un darbinieki, kas nonāk tiešā kontaktā ar COVID-19 pacientiem, bet pēc tam visi pārējie," uzsver D.Širovs.


"Vakcinēšanās ir ļoti nozīmīga vīrusa izplatības ierobežošanā. Ogres slimnīcā ir mediķi un pacienti, kuri inficējušies ar Covid-19 vīrusu. Slimības gaita ir smaga, un mēs esam nobažījušies, tāpēc saviem darbiniekiem regulāri veicam testēšanu, kas palīdz atklāt saslimšanu," norāda D.Širovs. "Esam ļoti gandarīti, ka, pateicoties iespējai vakcinēties, mūsu slimnīcas mediķi un darbinieki varēs nodrošināt pacientiem veselības aprūpes pakalpojumus."


Ogres slimnīcā darbs norit maiņās, un visi darbinieki ikdienā neatrodas uz vietas, tāpēc vakcinēšana noritēs pakāpeniski. Vakcinācija turpināsies nākamajā nedēļā, tiklīdz tiks saņemtas vakcīnas.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/policija/48867

2021. gada 7. janvārī, 10:57, Policija, VUGD, slimnīca
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Armands • 2021. gada 9. janvārī, 21:15
Ciris Vinkele ari projam.
kas zina? • 2021. gada 9. janvārī, 13:17
Kā beidzās tā laža ar jauno kovidu, ko Širovs palaida?
ха ха • 2021. gada 8. janvārī, 07:30
Ооо! Второй вирус. Теперь надо одновременно носить две маски. Одну от первого вируса,вторую от второго. гы,гы.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet