Atgriezties pie raksta

Ar Covid-19 slimo jau 18 Ogres slimnīcas mediķi. Slimību gaita kļuvusi smagāka

Aizvadītajās Ziemassvētku brīvdienās un nedēļas nogalē Ogres slimnīcā stacionēti 48, bet ambulatorā palīdzība sniegta 54 pacientiem, informē slimnīcas vadītājs Dainis Širovs.

Šajās dienās piedzīvoti brīži, kad slimnīcā brīvu vietu nebija un jauni pacienti uzņemti tikai tad, kad tās atbrīvojušās, operatīvi ziņojot Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam par brīvo vietu skaitu un pieejamību.


Neskatoties uz to, ka slimnīcā tiek ievēroti visi drošības pasākumi un lietoti aizsarglīdzekļi, šobrīd ar Covid-19 slimo jau 18 Ogres slimnīcas medicīnas darbinieki, daļa no kuriem līdz saslimšanai strādājuši vairākās darba vietās. No Ogres uz infekciju nodaļām citās slimnīcās pārvesti 12 Covid-19 pozitīvi pacienti. Gan mediķi, gan pacienti Ogres slimnīcā tiek testēti uz Covid-19, gan izmantojot eksprestestus, gan polimerāzes ķēdes reakcijas testi. "Saslimstība sit ļoti augstu vilni. Iepriekš Covid-19 saslimšanas nepavadīja tik daudz izteiktu simptomu. Šķiet, ka šobrīd saslimšanas iet smagāk, nekā iepriekš," atzīst D.Širovs.


Ņemot vērā mediķu trūkumu, ir ierobežota neiroloģisko pacientu pieņemšana un bērnu līdz 12 gadu vecumam. Slimnīcas Ambulatorajā nodaļā darbu turpina tie mediķi, kuriem nav saslimšanas pazīmju. Ņemot vērā mediķu trūkumu, notiek ļoti saspringts darbs pie tā, lai medicīnas pakalpojumus nodrošinātu šonedēļ gaidāmajās garajās brīvdienās. "Personāls ir tik cik ir, galvenais ir nevis aparatūra vai telpas bet tieši personāla trūkums, uz ko uzmanība vērsta jau iepriekšējo 10 gadu laikā," norāda D.Širovs.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/policija/48802

2020. gada 28. decembrī, 14:31, Policija, VUGD, slimnīca
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Olga • 2021. gada 1. janvārī, 11:10
Taisnība - nevis aparatūra un telpas, bet mediķi ir galvenais. Turamies un saudzējam cits citu!
... • 2020. gada 29. decembrī, 20:45
nu,skumīgi, arī Mālkalnes (koju) gadījumā ģimenes ārste noklusēja, rezultāts ir tāds, kāds viņš ir. Žēl, ka ciešs nevainīgi un labticīgi ļaudis. Varbūt tautai jāzina savi varoņi, bet televīzijas lielais bļāvējs ir visa "kipiša" cēlais varonis!,,,,,, Katram jāatbild par saviem vārdiem un darbībām, arī viņiem???
Didzis • 2020. gada 29. decembrī, 19:25
Pats personīgi zinu kādu ģimenes ārsti, kura svētkos ietusēja kopā ar vairākām mājsaimniecībām. Pēc tām izrādījās, ka ārste slima ar Covid. Paspēja aplipināt vismaz 10 cilvēkus. Normāli?!? Laikā, kad ārsti publiskajā vidē kliedz pēc sabiedrības sapratnes un atbalsta, citiem ārstiem ir vienalga. Mierīgi priecājas, pārkāpj noteikumus, aplipina ar Covid un paši vairo saslimušo skaitu.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet