Atgriezties pie raksta

Iedzīvotāji pieprasa Ikšķiles domes priekšsēdētāja atkāpšanos!

Ikšķiles novada domes deputāti Edgars Logins un Kaspars Upaciers (APVIENĪBA IEDZĪVOTĀJI) pieprasa Ikšķiles domes priekšsēdētāja Induļa Trapiņa (Latvijas Zaļā partija) pilsonisko un politisko atbildību - atkāpšanos no ieņemamā amata un publisku atvainošanos novada iedzīvotājiem par bezatbildīgu rīcību Administratīvi teritoriālās reformas (ATR) kontekstā.

Pagājušā gada maijā Ikšķiles novadā notika leģitīma aptauja, kuras rezultāti parādīja, ka Ikšķiles novada iedzīvotāji iestājas par novada neatkarību un nepievienošanu citu novadu administratīvajām teritorijām, savukārt Ikšķiles novada domes deputāti pilnvaroja Domes priekšsēdētāju Induli Trapiņu (LZP) un Domes vadību darīt visu iespējamo, lai saglabātu novada pašnoteikšanos ATR rezultātā.


Taču augstprātīga retorika un publiska kaimiņu novadu pazemošana, iedzīvotāju kūdīšana sapulcēs un nejēdzīgi lēmumi, nesaskaņotas sarunas un shēmošanas deva rezultātu – Saeimas 10. jūnija balsojumu par Ikšķiles novada pievienošanu Ogres novadam un sabojātas attiecības ar kaimiņu novadiem.


Ikšķiles novada domes deputāti Edgars Logins un Kaspars Upaciers (AI) pieprasa Domes priekšsēdētājam Indulim Trapiņam (LZP) uzņemties pilsonisko un politisko atbildību, atkāpties no ieņemamā amata un publiski atvainoties novada iedzīvotājiem par bezatbildīgu rīcību ATR kontekstā.


APVIENĪBA IEDZĪVOTĀJI Ikšķiles novada deputāti uzskata, ka gada laikā, kas ir atlicis līdz jaunā novada izveidošanai, ir iespējams atjaunot vēsturiski labās attiecības ar Ogres, Ķeguma un Lielvārdes novadiem, kā arī izveidot visiem novadiem izdevīgu sadarbības modeli, respektējot Ikšķiles, Tīnūžu, Dobelnieku, Ceplīšu, Kalnāju un Turkalnes iedzīvotāju vajadzības.


Politiskā partija APVIENĪBA IEDZĪVOTĀJI ir nacionāli konservatīva reģionālā partija, dibināta 2009. gadā, šobrīd Ikšķiles novada domē apvienību pārstāv divi deputāti – Edgars Logins un Kaspars Upaciers.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/47115

2020. gada 16. jūnijā, 15:38, Politika
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Anna • 2020. gada 28. jūlijā, 00:13
Smieklīgi, viena mafija cīnās pret otru! Feodālā sadrumstalotība! Tipiskā latviešu vistu kūts!
Ikšķilietis • 2020. gada 20. jūnijā, 10:00
Trapiņa aiziešana no vienotības sekmējās Ikšķiles neatkarības zaudēšana. Politiskā tuvredzība .
ha • 2020. gada 19. jūnijā, 18:08
Helmaņa, operetes teātra apspiešana beigusies , bet par Ikšķili, vajag pariet. Vai ne

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet