Atgriezties pie raksta

E.Helmanis aicina Ikšķiles, Ķeguma un Lielvārdes novadu pašvaldības uz sadarbību

Ogres novada pašvaldība ar aicinājumu sadarboties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas izsludinātajā projektu konkursā "Remigrācijas sekmēšanas pakalpojumi pašvaldībās" nosūtījusi vēstuli Ikšķiles, Ķeguma un Lielvārdes novadu pašvaldībām.

"Es aicinu mūsu tuvākos kaimiņus – Ikšķiles, Ķeguma un Lielvārdes novadus – visiem kopā iesaistīties šajā projektā, lai veicinātu mūsu tautiešu, kuri aizbraukuši uz citām valstīm, atgriešanos dzimtenē. Konkursā var piedalīties katra pašvaldība atsevišķi, taču, startējot četrām pašvaldībām kopā, remigrācijas process varētu noritēt efektīvāk.


Daudz kas atkarīgs no mūsu prasmes sadarboties, rast kopīgu valodu, risinot mūsu novadiem un to iedzīvotājiem, visai sabiedrībai svarīgus jautājumus. Lielisks piemērs, kā kopīgā darbā gūt labus rezultātus, ir Ikšķiles novada pašvaldības un Ogres novada pašvaldību izveidotā "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra". Viena pašvaldība, vienalga, vai tā būtu Ikšķiles vai Ogres novada pašvaldība, nebūtu spējusi Zilo kalnu dabas parka attīstībā paveikt tik daudz, cik šobrīd ir paveikts. Paveiktais Zilo kalnu infrastruktūras izveidē, labiekārtošanā un ikdienas uzturēšanā ir abu pašvaldību veiksmīgas sadarbības rezultāts, ejot uz kopēju mērķi.


Apvienojot spēkus un resursus dalībai visai valstij nozīmīgā procesā – aizbraucēju atgriešanā dzimtenē –, mēs palīdzēsim cilvēkiem, kuri šobrīd mīt svešās valstīs, atkal būt dzimtenē, strādāt savā valstī, bērniem mācīties skolā savā dzimtajā valodā.


Cienījamie kaimiņu novadu pašvaldību vadītāji! Es jūs aicinu izvērtēt Ogres novada pašvaldības piedāvājumu kopīgai dalībai šajā projektā un ļoti ceru, ka jūsu izvēli noteiks atbildība par valsts kopējo mērķi – palīdzēt tautiešiem atgriezties, lai savu, savu bērnu un nākamo paaudžu nākotni veidotu šeit, Latvijā.", sadarbību aicina Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Egils Helmanis.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/44396

2019. gada 12. augustā, 12:02, Politika
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Roktyris • 2019. gada 13. augustā, 23:57
Katru dienu braukāju ar riteni pa Ogri un nevaru vien nopriexāties cik forša tā ir. Paldies pilsētas saimniekiem
krroplim Helmim • 2019. gada 13. augustā, 21:32
Tā bija Helmaņa ideja izpostīt Ogres ziloskalnus! Ceļu uz Ogresgalu nevajadzēja taisīt bija labs. tas darīts lai nozagtu mūsu naudu. gājēju tunelis zem sliedēm ir naudas izzagšana. Es negribu vairāk tor remontus pilsētā, pietiek.
majonēzei • 2019. gada 13. augustā, 20:08
Nevienam tavi izpostītie zilie kalni nav vajadzīgi. Jebkurš saprātīgs ogrēnietis, kas redz, kā tiek izzagta viņa nodokļu nauda Ogres skvērā, saprot, ka šī pilsēta netiek veidota priekš iedzīvotājiem, bet dažām kabatām.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet