Atgriezties pie raksta

Ogrē viesojas Moldovas Republikas vēstnieks Foto

Otrdien darba vizītē Ogres novada pašvaldībā viesojās Moldovas Republikas vēstnieks Jeudžens Revenko (Eugen Revenco).

Tiekoties ar Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Egilu Helmani, priekšsēdētāja vietnieku Gintu Sīviņu un pašvaldības speciālistiem, vēstnieks galvenos vilcienos izklāstīja pašreizējo ekonomisko situāciju Moldovā, informēja par vēlmi rast sadarbības partnerus Eiropas Savienības valstīs. 


Plānojot vizīti, vēstnieks bija izteicis vēlmi apmeklēt kādu nelielu uzņēmumu novadā, kas specializējas miltu ražošanā vai maizes cepšanā. Ogrē, kā zināms ir lielais uzņēmums Fazer, bet pavisam netālu, Ciemupē, maizi, izmantojot no lielražošanas atšķirīgas metodes, cep maizes ceptuve “Imanta”. Ceptuves saimniece Anita Kušķe laipni piekrita uzņemt Moldovas vēstnieku un arī pašvaldības pārstāvjus, lai iepazīstinātu ar maizes cepšanu pēc vecmāmiņas receptes. Paldies A. Kušķei par atsaucību un interesanto, aizraujošo iepazīstināšanu ar rupjmaizes tapšanas procesu!


Vēstnieks apmeklēja Ogres Zilos kalnus, katlu māju, kurā siltumenerģiju ražo, par kurināmo izmantojot šķeldu, iepazinās ar vairākiem realizētajiem projektiem pašvaldības infrastruktūras sakārtošanā – aizsargdambi plūdu riska teritorijā, Amatnieku ielu, Brīvības ielu, Krasta laukumu, Krasta promenādi, pontona laipu, Ogres 1. vidusskolas sporta laukumu un skola ēku kompleksa renovāciju, Bērzu aleju, digitālo strūklaku skvērā, Brīvības ielas gājēju promenādi, kā arī projektiem, kuri šobrīd ir procesā – ēku “Pie zelta liepas” un tās apkārtējo teritoriju, brīvdabas skatuvi, kultūras centra kāpnes. Pašvaldības domes Tautsaimniecības komitejas priekšsēdētājs Juris Laizāns un Infrastruktūras veicināšanas nodaļas vadītāja Aija Romanovska informēja vēstnieku par investīciju piesaisti no Eiropas Savienības fondiem un citiem finansēšanas avotiem, jo, kā zināms, šādu vērienīgu projektu īstenošanai ar pašvaldības budžeta līdzekļiem vien nepietiek. 


Vizītes nobeigumā vēstnieks apmeklēja Ogres Mākslas skolu, kuras direktore Astra Rubene iepazīstināja ar starptautiskā simpozija “Laika tilts” ietvaros radītajiem darbiem, kā arī pastāstīja par šīs profesionālās ievirzes izglītības iestādes darbu un lomu novada kultūrizglītībā un iedzīvotāju estētiskajā audzināšanā. 


J. Revenko atzina, ka vizīte Ogrē bija iespaidiem bagāta, gūtas vērtīgas atziņas un paplašināts redzesloks par valsti, kurā viņš pārstāv Moldovas Republiku.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/42046

2018. gada 7. augustā, 23:38, Politika
www.ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

Raimonds • 2018. gada 8. augustā, 15:52
Rigas Fazer maize simt reizes garsigak neka Ogres Fazer,kapec Ogre nav maizes Diza ar biezpienu,vienreizeja maize,Ogre nav.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet