Atgriezties pie raksta

Likteņdārza veidošanai ziedos granti

Ogres novada pašvaldība atsaukusies Likteņdārza īstenotāju – "Kokneses fonds" – aicinājumam ziedot grants kravas plānotā 12.5 metrus augstā Lielā kalna uzbēršanai.

Lēmuma projektu par finansējuma piešķiršanu no novada budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem deputāti izskatīja 14.septembrī notikušajā Ogres novada pašvaldības domes finanšu komitejas sēdē. Jautājumu vai iebildumu par 250 eiro piešķiršanu trīs grants kravu nodrošināšanai deputātiem neradās, virzot lēmuma pieņemšanu uz 21.septembrī paredzēto domes sēdi.


Likteņdārza Lielā kalna uzbēršana uzsākta vēl 2015.gadā. Tā vienu pusi paredzēts apstādīt ar kokiem, bet otru pusi – apsēt ar Latvijas lauku puķēm. Kalnu plānots sasniegt pa gājēju taku, un tā virsotnē būs skatu platforma uz Daugavu un apkārtējo dārza ainavu. 


Kalna pilnīgai uzbēršanai nepieciešami 169 160 m3 dažādas struktūras grants. Daļa – 46 517 m3 jeb 27% – aicinot cilvēkus piedalīties zemes vešanā, izmantojot Kokneses tuvumā notiekošo būvdarbu zemes vedumus, lūdzot Valsts atbalstu u.c., jau ir savākta. Vēl ir nepieciešami ap 123 tūkstoši kubikmetri. 


Līdzīgu aicinājumu saņēmušas visas pašvaldības, visticamāk, lielākā daļa arī akceptēs lūgumu un iesaistīsies Liteņdārza izveidē.


Katrā atvestā materiāla krava tiks reģistrēta un norādīta Likteņdārza mājās lapā www.liktendarzs.lv. Pašvaldību nosaukumi tiks atspoguļoti uz plāksnītēm pie Lielā kalna un Likteņdārza daudzfunkcionālajā ēkā. Pašvaldības saņems "Kokneses fonda" Padomes parakstītu sertifikātu par ieguldījumu Likteņdārza īstenošanā.


Jāpiebilst, ka vairāk nekā 70 pašvaldības ar savu līdzfinansējumu jau ir piedalījušās 40 ozolu godasardzes iestādīšanā Likteņdārza amfiteātrī, veltot tos savu pilsētu un novadu politiski represētajiem. Tāpat Latvijas pašvaldības pastāvīgi ar transportu ir atbalstījušas grupas, kas dodas uz Likteņdārzu.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/39682

2017. gada 15. septembrī, 09:00, Politika
Ogrenet

Jaunākie komentāri

ERICA BRADDOCK • 2018. gada 14. novembrī, 05:53
HELLO, MŪSU NOSAUKUMS IR ERIKA BRADDOKA, Es esmu šeit, lai ieteiktu jums juridisku aizdevumu CENU, KAS IEGŪST IZMAKSAS USD 80,000. VAI VIŅA IR MR GEORGE KENNETH NO GEORGE KENNETH IZLASES INVESTĪCIJĀM, LŪDZU SAISTĪBĀ AR VĀRTIEM UZŅĒMUMU PIETEIKŠANU (georgekennethloaninvestment@gmail.com)
Guadiano Williams • 2018. gada 9. oktobrī, 01:54
Vai jums ir nepieciešams kredīts jūsu biznesam vai personīgām vajadzībām? Mēs sniedzam finansiālu palīdzību uzņēmumiem un ir vērts personām ar kabatas draudzīgu procentu likmi 3% gadā. Mūsu noteikumi un nosacījumi ir lēti un saprotami. Sazinieties ar mums šodien un tiks finansēti 2-4 darba dienu laikā. E-pasts: unique2aal@gmail.com Tālruņa numurs: + 12542420879
Howard • 2018. gada 16. maijā, 10:32
Vai jums ir nepieciešams biznesa vai personīgais aizdevums? jā; Sazinieties ar mums tagad pa e-pastu: jerryloans2@gmail.com

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet