Atgriezties pie raksta

Sīviņam ļauj apvienot vairākus amatus

Šorīt Ogres novada pašvaldības domes ārkārtas sēdē deputāti atbalstīja domes priekšsēdētāja vietnieka Ginta Sīviņa lūgumu apvienot jauno darbavietu ar diviem citiem amatiem.

G.Sīviņš vēl pirms kļūšanas par domes priekšsēdētāja vienīgo vientnieku strādāja maksātnespējas administratora un SIA "SB Solutions" valdes locekļa amatos.


Saskaņā ar Interešu konflikta likumu gan pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks, gan maksātnespējas administrators ir valsts amatpersona, kuram ir saistoši likumā valsts amatpersonai noteiktie pienākumi, ierobežojumi un aizliegumi. Savukārt, izvērtējot Interešu konflikta likuma 7. pantā noteikto, dome secinājusi, ka ne domes priekšsēdētāja vietniekam, ne maksātnespējas administratoram nav paredzēti speciāli valsts amatpersonas amata savienošanas ierobežojumi.


Izvērtējot Maksātnespējas likuma 26. pantā minētās maksātnespējas administratora funkcijas kopsakarā ar G.Sīviņa kā pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumiem, dome secinājusi, ka maksātnespējas administratora amata savienošana ar jaunajiem darba pienākumumiem pašvaldībā interešu konfliktu nerada, kā arī nav pretrunā ar valsts amatpersonai saistošām ētikas normām un nekaitēs valsts amatpersonas tiešo pienākumu pildīšanai.


Interešu konfliktu nerada arī domes priekšsēdētāja vietnieka amata savienošana ar SIA "SB Solutions" valdes locekļa amatu.


Domes pieņemtais lēmums arī nosaka, ka laikā, kad G.Sīviņš normatīvajos aktos paredzētajos gadījumos veic Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja amata pienākumus, amatu savienošana pieļaujama uz laiku ne ilgāku par 18 mēnešiem.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/39185

2017. gada 13. jūlijā, 12:32, Politika
www.ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

Justin Williams • 2018. gada 31. decembrī, 12:40
Vai jums ir nepieciešams kredīts jūsu biznesam vai personīgām vajadzībām? Mēs sniedzam finansiālu palīdzību uzņēmumiem un ir vērts personām ar kabatas draudzīgu procentu likmi 3% gadā. Mūsu noteikumi un nosacījumi ir lēti un saprotami. Mēs dodam no aizdevumiem robežās no €10 000,00 līdz €50 000 000,00 saZinieties ar mums šodien un jāfinansē 2-4 darba dienu laikā. E-pasts: sloanslimited@gmail.com
Howard • 2018. gada 16. maijā, 10:36
Vai jums ir nepieciešams biznesa vai personīgais aizdevums? jā; Sazinieties ar mums tagad pa e-pastu: jerryloans2@gmail.com
anthonyhhname@gmail.com • 2018. gada 16. maijā, 09:14
Laba diena, Lūdzu, sazinieties ar mani pa e-pastu zemāk, ja jums nepieciešama finansiāla palīdzība vai aizdevums @ 3% procentu likme. E-pasts: anthonyhhname@gmail.com NEPIECIEŠAMA PAKALPOJUMU INFORMĀCIJA NAME: AIZDEVUMA SUMMA: ILGUMS: PHONE #: VALSTS: Man būs liela palīdzība Paldies par sapratni

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet