Atgriezties pie raksta

Ogres novada pašvaldības domi vadīs Egils Helmanis Foto Video [13:41]

Šorīt Ogres Mūzikas skolā par Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāju deputātu vairākums ievēlēja Egilu Helmani.

Pirms balsošanas deputāts Dainis Širovs izvirzīja Egilu Helmani domes priekšsēdētāja amatam. Citu pretendentu nebija.


Pēc rezultātu paziņošanas atklājās,ka par E.Helmani balsoja 14 deputāti, Helmanis apzināti no balsojuma atturējās, bet pret Helmaņa kandidatūru bija Jānis Latišs. Savukārt deputāte Edīte Strazdiņa balsojumā nepiedalījās, jo atrodas ārzemēs darba darīšanās.



Pēc E.Helmaņa sveikšanas domes jaunais priekšsēdētājs paziņoja par ārkārtas sēdes sasaukšanu pulsten 13.




Ārkārtas sēdes pirmajā skatāmajā jautājumā Ojārs Atslēdziņš oficiāli nolika deputāta mandātu, par labu izvēloties Madlienas pagasta pārvaldes vadītāja amata saglabāšanu. "Konsultējoties un vienojoties mūsu partijas komandā un runājot ar mūsu vēlētājiem, sapratām, ka vislietderīgāk būtu turpināt darbu Maldienas pagasta pārvaldes vadītāja amatā," sacīja demisionējošais deputāts.


Nākamais visvairāk balsu saņēmušais deputāta kandidāts no Latvijas Zaļās partijas ir Suntažu vidusskolas direktors Mārtiņš Leja. Pēc aplausu, ziedu un apliecības saņemšanas suntažnieks ieņēma Atslēdziņa vietu pie Ogres novada pašvaldības domes pakavveida galda.


Vēl deputāti atbalstīja Ogres novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr.14/2016 "Grozījumi Ogres novada pašvaldības 2014.gada 18.decembra saistošajos noteikumos Nr. 36/2014 "Ogres novada pašvaldības nolikums"" pieņemšanu, par Inetas Tamanes izslēgšanu no Ogres novada pašvaldības komisiju sastāva un par Ogres novada pašvaldības projekta "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi Ogres novadā" īstenošanu un finansējumu, kā arī par Andra Roņa atbrīvošanu no Ogres novada pašvaldības Suntažu pagasta pārvaldes vadītāja amata.


Nākamās nedēļas sākumā paredzēta domes nākamā ārkārtas sēde, kurā lems par domes priekšsēdētāja divu vietnieku amatu likvidēšanu, atstājot tikai viena vietnieka posteni. Iespējams, ka šajā pašā sēdē arī notiks vietnieka izraudzīšana, kā arī komiteju sastāva noteikšana.


Atgādinām, ka pašvaldību vēlēšanās Ogres novadā pārliecinošu uzvaru guva Nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Latvijas Zemnieku savienības apvienotais saraksts, iegūstot 8 deputātu vietas. Pa trīs vietām ieguva Latvijas Zaļā partija un politiskā partija "Ogres novadam". Divas vietas ieguva sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa", bet vienu vietu - apvienība "Iedzīvotāji".

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/38994

2017. gada 16. jūnijā, 08:45, Politika
Ogrenet

Jaunākie komentāri

? • 2017. gada 12. jūlijā, 18:56
Nejauc galvu, tas nav Ogres.
LUDZU • 2017. gada 12. jūlijā, 17:50
Istiri mums ogres mezezeru,vins ir Melns un netirs
Yes • 2017. gada 3. jūlijā, 14:38
Tas labi,citādi tas muzikants bija ne savā aplokā,bet savas lietas gan mācēja sakārtot un iekārtot!

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet