Atgriezties pie raksta

Sarunas ar partiju "Ogres novadam" pagaidām mazproduktīvas

Ogres novada iedzīvotāju vislielāko atbalstu ieguvusī Nacionālā apvienība (8 vietas) trešdien uz sarunām par turpmākā darba aktualitātēm aicināja partiju "Ogres Novadam" (3 vietas).

Lai gan dažos jautājumus abām pusēm izdevās rast kopsaucējus, optimistisko gaisotni nedaudz atvēsināja "Ogres novadam" pārstāvju nevēlēšanās vai nevarēšana pagaidām precīzi nosaukt ne tās jomas, kurās partijas deputāti būtu gatavi strādāt pie papildus finansējuma piesaistīšanas, ne konkrētus projektus, kurus "Ogres novadam" vēlētos  realizēt kā pirmos un visneatliekamākos.


Aicina uz konstruktīvu darbu
Sarunas sākumā jaunievēlētās vietvaras politiķi (no NA – Egils Helmanis, Gints Sīviņš un Dzirkstīte Žindiga, no ON – Edvīns Bartkevičs, Jānis Latišs un partijas valdes loceklis Māris Legzdiņš) abpusēji nonāca pie secinājuma, ka abu partiju programmatiskās nostādnes nesatur tik būtiskas pretrunas, lai sadarbība principā nebūtu iespējama. Tomēr turpinājumā tik gludi nevedās – neraugoties uz to, ka E.Helmanis vairākkārt lūdza sarunas partneriem nosaukt vismaz trīs jomas, kurās viņi būtu gatvi darboties pie papildus finasējuma piesaistes, vai celt priekšā citus konkrētus rīcības plānus, „Ogres novadam” pagaidām no konkrētām atbildēm atturējās.


"NA no deputātu kvotām vien ir novadam piesasitījusi vairāk nekā 450 000 eiro, to noteikti turpināsim darīt. Tikmēr "Ogres novadam" šajā ailītē ir 0," uzsver E.Helmanis. Tas, protams, esot tikai viens no finanšu instrumentiem, ar kuriem iespējams strādāt.


""Ogres novadam", piemēram, ir sadarbības līgums ar "Vienotību", kuras pārziņā ir vairākas ministrijas. Edvīnam Bartkevičam jautāju: "Vai esat gatavi sarunās ar saviem partneriem aktīvi iestāties par Ogres novada interesēm un, izmantojot savu politisko ietekmi, sekmēt atsevišķu projektu virzību?", bet tiešu atbildi tā arī nesaņēmu," turpina NA saraksta līderis. 


E.Bartkevičs vien norādījis, ka darbs ar partneriem nav sekmējies, jo problēmas radījusi atrašanās domes opozīcijā. Šo argumentu NA puse gan tomēr apšaubīja, norādot, ka NA ir piesaitījusi naudu arī tad, kad nebija koalīcijā. Lai nu kā, "Ogres novadam" solīja apspriest konkrēta piedāvājuma iespējas partijas valdē un tad nākt klajā ar saviem priekšlikumiem.


"Ļoti ceru, ka tā tiešām arī notiks, lai gan nav īsti skaidrs, kāpēc "Ogres novadam" šie potenciālie konkrētie piedāvājumi nav tikuši izstrādāti jau iepriekš. Piemēram, mēs skaidri zinām savus prioritāros projektus – tie ir gājēju un automašīnu tuneļi zem dzelzceļa, jaunā bibliotēka, ģimnāzijas ēka ar jaunu sporta zāli, pagastu estrādes, kapličas – šo sarakstu varam turpināt ilgi. Tomēr Nacionālā apvienība ir atvērta visām racionālām un pamatotām ierosmēm neatkarīgi no tā, kura partija tos būtu gatava formulēt, aizstāvēt un, pats galvenais, likt priekšā skaidru plānu to praktiskai realizēšanai," jau pēc sarunas sacīja E.Helmanis.


Ir arī kopīga pozīcija
Vairākos jautājumos partijas pauda līdzīgus uzskatus. Tā, piemēram, Edvīns Bartkevičs uzsvēra, ka nepieciešams aktīvi strādāt pie jaunā finanšu izlīdzināšanas likuma un uzlabot projektu vadības kvalitāti, savukārt Māris Legzdiņš pauda viedokli, ka vajadzētu aktivizēt sadarbību ar uzņēmējiem, atjaunojot gan domes Attstības komitejas darbu, gan strādājot pie vienota novada zīmola izveides. Šiem priekšlikumiem NA pauda atbalstu, apliecinot gatavību izmantot ilgstoši amatā esošo deputātu pieredzi un iesasitīt visas novada uzņēmēju biedrības, tomēr vēl un vēlreiz aicināja uz detalizētāku pieeju.


Sarunai tuvojoties nobeigumam, "Ogres novadam" jaunievēlētais deputāts Jānis Latišs vēlējās uzzināt NA pārstāvju nostāju, viņa vārdiem izsakoties, "globālos jautājumos". E.Helmanis paskaidroja, ka NA rūp globālā sasilšana un okeāna straumju nemainība. Tā kā iebildumi nesekoja, jāsecina, ka Latiša kungam pret šo nostāju pretenziju nav.


Daži jautājumi paliek atklāti
Sarunas laikā ik pa brīdim puses pieskārās atsevišķiem politiskās un personiskās atbildības aspektiem, piemēram, jautājumā par savulaik E.Bartkeviča vadītās domes veikto bērnudārza pārdošanu un vēlāko atpirkšanu, estrādes un Ogres tautas nama privatizāciju, zemes zem bērnu sporta laukuma nonākšanu privātās rokās u.c.


"Aicinu vismaz šobrīd nolikt malā bijušo un vairāk raudzīties uz tuvāko nākotni. Iespējams, mums tiešām ir dažāds skatījums uz atsevišķiem procesiem, tomēr tieši tagad būtiskākais ir atrast vienojošo," sarunas laikā sacīja NA pārstāvis Gints Sīviņš. Tāpat viņš mudināja maksimāli mazināt priekšvēlēšanu gaisotnes pārnešanu uz domes sēžu zāli. "Novada iedzīvotājiem vairāk ir vajadzīgs mūsu kopīgais darbs, nevis vienas vai otras taisnības pierādīšana," viņš uzsvēra. Pēc nelielas, vēlēšanās zaudējušiem spēkiem raksturīgas politiskas paklīrēšanās, pret šo nostāju neiebilda arī "Ogres novadam". 


"Es domāju, ka visi kādreizējo varbūtējo nelikumību patiesie veicēji nepaliks neatklāti un tiks saukti pie atbildības, tomēr šobrīd tas tiešām nav visaktuālākais jautājums. Galvenais ir kopā strādāt novada interesēs. Mans skatījums varbūt ir pat pārlieku optimistisks – ideālā variantā es redzu domi, kurā nav strikti nošķirtas pozīcijas  vai opozīcijas, bet gan ir vienota komanda, kas strādā novadnieku labā. Protams, tas būs iespējams vien tad, ja subjektīvas ambīcijas atkal neizvirzīsies priekšplānā. Ja tā var teikt, bumbiņa šobrīd ir "Ogres Novadam" pusē," pēc sarunas rezumēja E. Helmanis.


Viņš apliecināja, ka Nacionālā apvienība turpinās sarunas par sadarbību gan ar "Ogres Novadam", gan pārējo domē iekļuvušo sarakstu pārstāvjiem.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/38936

2017. gada 8. jūnijā, 16:02, Politika
Pauls Treimanis

Jaunākie komentāri

Biznesa vai personīgā aizdevuma piedāvājums. • 2017. gada 12. jūlijā, 17:18
Laba diena, Es esmu kungs. Justinas Viljamss no ALASKA PĀRTRAUKUMA APMAKSĀŠANAS INTL. Atrodas Texas, ASV. Mēs esam Private Money Aizdevēji, kas vēlas sazināties ar personām un uzņēmumiem, kuriem nepieciešama finansiāla palīdzība. E-pasts: unique2aal@gmail.com Minimālais finansējums: € 10,000.00 Maksimālais finansējums: 500 000 000,00 eiro Mēs piedāvājam tādas neskaitāmas funkcijas kā: Ātrie apstiprinājumi Elastīga atmaksa līdz 180 mēnešiem Ļoti konkurētspējīga procentu likme Nesarežģīti aizdevuma dokumenti Pārredzamība bez slēptiem maksājumiem Un jūs varat aizņemties līdz EUR 500 000 000,00 Atmaksa sākas 3 mēnešus pēc aizdevuma izmaksāšanas Elastīgas drošības iespējas Mēs piedāvājam arī biznesa uzsākšanas aizdevumus, konsolidācijas aizdevumus, individuālos aizdevumus, hipotekāros kredītus, uzņēmumu aizdevumus, projektu finansēšanu. Visi ar procentu likmi 3,2% gadā, 100% finansējums ar maksimālo 15 gadu aizdevuma termiņu. Ja jums ir mazāk nekā ideāls kredīts vai kredīts bez kredītkartes un vēlaties izvairīties no liela procentu likmju kredītu izsniegšanas, ALASKA MORTAGE LENDING INTL ir lieliska izvēle. Mēs varam nodrošināt ātru naudas aizdevumu. Mēs piedāvājam globālu finanšu drošības risinājumu. Jūtieties brīvi rakstīt atpakaļ, lai iegūtu vairāk informācijas par šo piedāvājumu. Sveicieni, ALASKA MORTAGE LENDING INTL. Amerikas Savienotās Valstis E-pasts: unique2aal@gmail.com      Kungs Justin Williams Way N. 2710, Building N.1212, Qurum 29, PO Box 213 Muscat PC: - 100   P saglabājiet koku. Lūdzu, neizdrukājiet šo e-pastu, ja vien jums patiešām nepieciełams Tava sirdsapziņa
Jānis • 2017. gada 13. jūnijā, 20:04
Bartkevičam labāk palikt opozīcijā, nekā visus mēslus Helmanis sagāztu viņam, to viņš ļoti labi saprot, ka viņam jau nu liktenis nav lēmis sastrādāt ar tik rafinētu veci, kā Helmanis.
• 2017. gada 11. jūnijā, 12:42
Lielāka par uzvarēšanas mākslu ir māksla zaudēt...

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet