Atgriezties pie raksta

Iedzīvotājs ziņo par piedzērušos vēlēšanu komisiju

Nupat notikušās pašvaldību vēlēšanas Ogres novadā aizritēja bez īpašiem sarežģījumiem, taču atsevišķu gadījumu izvērtēšanai lūgta policijas un arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) palīdzība.

2.jūnijā konstatēts, ka Ogrē, Kalna prospektā, pie kādām mājām novietota automašīna "Volvo V70", uz kuras aizmugurējā stikla uzlīmēts kādas politiskās partijas logo.


Pašvaldību vēlēšanu centrālajā dienā, 3.jūnijā, Ciemupē, Daugavpils ielā, uz paziņojumu dēļa bija piestiprināts kādas politiskās partijas aģitācijas plakāti. Jāpiebilst, ka dienu pirms vēlēšanām stājas spēkā likuma "Priekšvēlēšanu aģitācijas likums" punkti par aģitācijas aizliegumiem. Šajā gadījumā ir uzsākta administratīvā lietvedība, tā informē Valsts policija.


Šajā pašā dienā arī Ciemupē un arī pie ziņojumu dēļa bija pielikts paziņojums, ka kāds 1933.gadā dzimis kungs pārdod savu balsi, klāt pieliekot savu vizītkarti. Policija noskaidro notikušā apstākļus, proti, vai kāds ir pajokojies ar citas personas identitāti, vai arī pensionārs patiešām tirgo savu balsi. Nav gan zināms, vai konkrētā persona todien atdeva savu balsi par kādu no politiskajiem spēkiem.


Atsevišķus pārkāpumus fiksējuši arī Ogres novada pašvaldības policisti. Divi aģitācijas gadījumi konstatēti dienu pirms vēlēšanām, bet viens – vēlēšanu dienā. "Viss ir fiksēts un dokumentēts. Informācija izvērtēšanai un lietas iespējamai ierosināšanai ir nodota KNAB," norāda pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis. 


Divas epizodes saistītas ar uz automašīnām uzlīmētām partijas simbolikām. 


Savukārt trešajā gadījumā pašvaldības policija saņēma kāda iedzīvotāja oficiālu vēstuli ar informāciju, ka kādā daudzdzīvokļu ēkā uz dzīvokļu ieejas durvju rokturiem ir sakarināti priekšvēlēšanu aģitācijas materiāli. Daži no tiem karājās arī priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegumu brīdī. 


Cita starpā, vēlēšanu dienas vakarā Centrālā vēlēšanu komisija saņēma kāda iedzīvotāja zvanu par to, ka vēlēšanu iecirknī Krapes pagastā vēlēšanu komisija atrodas alkohola reibumā, proti, visi ir piedzērušies. Informācija tika nodota Valsts policijas darbiniekiem, kuri drīz vien arī ieradās iecirknī Nr. 696. 


Veicot alkohola testu izelpā, vienam no vēlēšanu iecirkņa darbiniekiem tika konstatētas 0.2 promiles. Tiesa gan, informācija par grādīgā lietošanu nav apstiprināma, jo nekādas turpmākās sankcijas policisti neuzsāka. Konkrētais vēlēšanu iecirknis turpināja darbu pilnā sastāvā.


Vēl – vēlēšanu rītā Kristīgi demokrātiskās partijas pirmais numurs Raimonds Pabrieža seniors sociālā tīkla "Facebook" profilā publicēja ierakstu: "Kas notiek Ogrē? Kāpēc 5 min. pirms 7 Ogres kultūras centrā nelaiž iekšā novērotājus (izraida no zāles)? Kas komisijai ir slēpjams? Kāpēc novērotājam jāgaida plkst.7.00? Vai tad pirms tam, kas slēpjams???". 


Lūdzot Ogres novada Kultūras centrā izvietotā vēlēšanu iecirkņa Nr. 680 darbiniekiem komentēt notikušo, portālam "OgreNet.lv" tika izskaidrots, ka vēlēšanu iecirkņi savu darbu uzsāk pulksten 7 un ne mirkli agrāk. Līdz ar to gan novērotāji, gan vēlētāji ātrāk ielaisti netika.


Jau vēstīts, ka pašvaldību vēlēšanās Ogres novadā no 26085 baslstiesīgajiem nobalsoja 49.23% jeb 12842 iedzīvotāji, kas ir par teju 8% vairāk nekā pašvaldību vēlēšanās 2013.gadā. 


Jāpiebilst, ka no 12817 derīgām aploksnēm vērā tika ņemtas 12612. Balsstiesīgo vairākums nobalsoja par Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", "Latvijas Zemnieku savienība" sarakstu, kas vēlāk pašvaldības domē ļāva iegūt 8 deputātu vietas.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/38913

2017. gada 6. jūnijā, 07:51, Politika
Ogrenet

Jaunākie komentāri

to xa xa • 2017. gada 9. jūnijā, 11:28
baidos ka tavs tapšanas proces bija vēl mazāk romantisks! un kur te uzvara??
..... • 2017. gada 7. jūnijā, 17:28
A tunelis vairs nebūs?
Mjā • 2017. gada 7. jūnijā, 11:21
Vēlēsanu komisijās katreiz vieni un tie pasi cilvēki!Vai nav aizdomīgi....Par Dārza ielu nemaz nerunājot?

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet