Atgriezties pie raksta

Ogres novada pašvaldības domes vadībā būs izmaiņas

Pēc pašvaldību vēlēšanu balsu saskaitīšanas jau šobrīd zināms, ka Ogres novada pašvaldības domes vadībā būs jauni personāži (8 no 17) un, iespējams, notiks esošo kadru rokādes.

Vislielāko vēlētāju atbalstu saņēma domes pašreizējais priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis – 7069 balsis (2593 plusi un 430 svītrojumi). Arī nākamajās septiņās vietās dominē deputātu kandidāti tieši no vēlēšanās uzvarējušā Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un "Latvijas Zemnieku savienības" apvienotā saraksta (visiem ne mazāk kā 4800 balsu).


"Gribu pateikties visiem vēlētājiem, kuri atdeva balsis par mūsu sarakstu. Šīs balsis ir ne tik daudz par mums, bet gan par partijas uzņemto virzienu. Iedzīvotāji vēlas redzēt Ogri kā kūrortpilsētu un novadu kā vienu no attīstītākajiem Latvijā. Ogres novads un pilsēta atdzimst, stagnācijas laiki ir aiz muguras. Cilvēki ir novērtējuši iepriekšējā sasaukumā paveiktos darbus. Izrādītais atbalsts vērtējams kā ļoti augsts, un mēs turēsim šo visu godā, attaisnojot vēlētāju uzticību," telefonsarunā ar portālu "OgreNet.lv" atklāja E.Helmanis.


"Ogres novadam" uz pusi mazāks ražīgums
Ogres novada pašvaldības domes provizoriskā saraksta 9. vietā ierindojās partijas "Ogres novadam" galva un pēc 2013.gada pašvaldību vēlēšanām gāztais mērs Edvīns Bartkevičs (2857 balsis, kā arī 1061 pluss un 261 svītrojums). Atgādinām, ka viņa pārstāvētā partija šoreiz piedzīvojusi savdabīgu krahu, iegūstot tikai trīs vietas (iepriekšējā sasaukumā – 6).


Zaļajiem par vienu vietu vairāk
Savukārt saraksta 10. vietā – starp savulaik tik dominējošo partiju "Ogres novadam" – iespraucies citas partijas pirmais numurs – domes pašreizējais vadītājs Artūrs Mangulis (Latvijas Zaļā partija) ar iegūtu 2741 balsi (924 plusi un 171 svītrojums). Arī viņa pārstāvētā partija ir ieguvusi trīs vietas.


"Par savas partijas paveikto esam gandarīti. Trīs vietas arī paredzējām, kas ir par vienu vairāk nekā pirms četriem gadiem. Esmu arī priecīgs par tiem deputātu kandidātiem, kuri ir iekļuvuši kopā ar mani. Edīte Strazdiņa ir laba speciāliste lauku ekonomikas jomā. Atzinīgi vārdi veltījami arī Madlienas pagasta pārvaldes vadītājam Ojāram Atslēdziņam, kuram tagad būs jāizlemj par palikšanu esošajā amatā vai iesaistīšanos domes deputāta darbā" tā "OgreNet.lv" komentēja A.Mangulis.


Domē arī "Saskaņas" pārstāvji un politiskā veterāne Vecziediņa
Visbeidzot, saraksta noslēdzošajās trīs pozīcijās ierindojušies sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" pārstāvji – Juris Laizāns ar 1661 balsi (547 plusi un 40 svītrojumi) un domes jaunpienācējs Jegors Laptevs ar 1357 balsīm (249 plusi un 46 svītrojumi), kā arī apvienības Iedzīvotāji virzītājspēks Ilga Vecziediņa ar 896 balsīm (291 pluss un 68 svītrojumi).


Tamane aiz borta; priekšsēdētāja vietnieka postenis brīvs
Tikai piektajā vietā Latvijas Zaļās partijas sarakstā ierindojās domes pašreizējā priekšsēdētāja vietniece izlgītības, kultūras un veselības jautājumos Ineta Tamane. Viņai šajās vēlēšanās izdevās iegūt 1959 balsis (229 plusi un 258 svītrojumi). Līdz ar to jau tagad zināms, ka viņas ieņemamā vieta tuvāko desmit dienu laikā kļūs vakanta.


Migla apņēmusi arī pārējo divu priekšsēdētāja vietnieku krēslus. Ņemot vērā Nacionālās apvienības pārliecinošo uzvaru, visticamāk, pašvaldības domes vadītāja amatam tiks virzīts partijas līderis Egils Helmanis. Savukārt, ja NA vienosies koalīcijā ar Latvijas Zaļo partiju, iespējams, priekšsēdētāja vietnieka amatu izglītības, kultūras un veselības jautājumos aizņems A.Mangulis. Šādā gadījumā notiktu politiskā rokāde. Lielāka neskaidrība ir ar priekšsēdētāja vietnieku sociālo lietu jautājumos, kurā šobrīd pienākumus vēl veic I.Vecziediņa.


Runās ar visu ievēlēto partiju pārstāvjiem
"Šobrīd ir jāatrod vislabākais veids, lai strādātu kopā, neveidojot kādas atsevišķas grupas. Runāsim ar visiem par kopīgas komandas veidošanu," par iespējamiem koalīcijas virzieniem atbild E.Helmanis. Jautājot, vai tas ir reāli, zinot saspīlētās attiecības ar partiju "Ogres novadam", NA līderis norāda, ka valdošā partija strādās ar visiem, kuri būs gatavi līdzdarboties. "Iedzīvotāji ir devuši vairākumu mūsu virzienam. Tagad ir jāsaliek jaunā komanda, kas attaisnotu vēlētāju cerības."


Savukārt A.Mangulis jau pauž gatavību darboties kopā ar NA. "Novada iedzīvotāji ir izdarījuši labu darbu. Un šis varētu būt viens no vislabākajiem sasaukumiem. Esot pašvaldības domes priekšsēdētāja amatā, allaž centos saglabāt vienotas komandas darbu. Pēc nupat notikušajām pašvaldību vēlēšanām tas arī varētu piepildīties." Jautājot par iespējamo opozīciju, A.Mangulis piebilst, ka tāda, lai arī neliela, tomēr ir vajadzīga.


Rakstā apkopotais var piepildīties, pieņemot, ka provizoriskie rezultāti nemainās un ievēlētie deputāti nenoliks mandātu.


Jāpiebilst, ka no pašreiz vēl leģitīmā sasaukuma pašvaldības jaunās domes sastāvā nav izdevies iekļūt jau pieminētajai I.Tamanei, Andrejam Ceplītim (Latvijas Zaļā partija, 12. vieta), Mārim Legzdiņam ("Ogres novadam", 5. vieta), Egīlam Dzelzītim (NA, 10. vieta), kā arī Valdai Gailei ("Vienotība", partija nepārvarēja 5% robežu) un Lidijai Strelkovai (Latvijas Reģionu Apvienība, partija nepārvarēja 5% robežu).


Ilggadējais domes deputāts Raimonds Javoišs un Vita Pūķe vēlēšanās nekandidēja.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/38900

2017. gada 4. jūnijā, 12:25, Politika
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Biznesa vai personīgā aizdevuma piedāvājums. • 2017. gada 12. jūlijā, 17:18
Laba diena, Es esmu kungs. Justinas Viljamss no ALASKA PĀRTRAUKUMA APMAKSĀŠANAS INTL. Atrodas Texas, ASV. Mēs esam Private Money Aizdevēji, kas vēlas sazināties ar personām un uzņēmumiem, kuriem nepieciešama finansiāla palīdzība. E-pasts: unique2aal@gmail.com Minimālais finansējums: € 10,000.00 Maksimālais finansējums: 500 000 000,00 eiro Mēs piedāvājam tādas neskaitāmas funkcijas kā: Ātrie apstiprinājumi Elastīga atmaksa līdz 180 mēnešiem Ļoti konkurētspējīga procentu likme Nesarežģīti aizdevuma dokumenti Pārredzamība bez slēptiem maksājumiem Un jūs varat aizņemties līdz EUR 500 000 000,00 Atmaksa sākas 3 mēnešus pēc aizdevuma izmaksāšanas Elastīgas drošības iespējas Mēs piedāvājam arī biznesa uzsākšanas aizdevumus, konsolidācijas aizdevumus, individuālos aizdevumus, hipotekāros kredītus, uzņēmumu aizdevumus, projektu finansēšanu. Visi ar procentu likmi 3,2% gadā, 100% finansējums ar maksimālo 15 gadu aizdevuma termiņu. Ja jums ir mazāk nekā ideāls kredīts vai kredīts bez kredītkartes un vēlaties izvairīties no liela procentu likmju kredītu izsniegšanas, ALASKA MORTAGE LENDING INTL ir lieliska izvēle. Mēs varam nodrošināt ātru naudas aizdevumu. Mēs piedāvājam globālu finanšu drošības risinājumu. Jūtieties brīvi rakstīt atpakaļ, lai iegūtu vairāk informācijas par šo piedāvājumu. Sveicieni, ALASKA MORTAGE LENDING INTL. Amerikas Savienotās Valstis E-pasts: unique2aal@gmail.com      Kungs Justin Williams Way N. 2710, Building N.1212, Qurum 29, PO Box 213 Muscat PC: - 100   P saglabājiet koku. Lūdzu, neizdrukājiet šo e-pastu, ja vien jums patiešām nepieciełams Tava sirdsapziņa
laimīgu taciņu! • 2017. gada 19. jūnijā, 11:07
Vismaz pabalstu fonds ietaupīsies.
Pavaditaja • 2017. gada 19. jūnijā, 10:48
Ak vai ak vai ka mes ogre palikusie iztiksim bez paris noplaukusam ,rozitem ,pazino aizbrauksanas dienu ,mes palikusie ogre noorganizesim atbilstosu atvadu bballiti ,laimigu tacinu

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet