Atgriezties pie raksta

Sākas iepriekšējā balsošana pašvaldību vēlēšanās

Šodien no plkst.17 līdz 20 vēlēšanu iecirkņos Latvijā sāksies iepriekšējā balsošana pašvaldību vēlēšanās.

Iepriekš varēs nobalsot arī ceturtdien, 1.jūnijā, no plkst.09 līdz 12 un piektdien, 2.jūnijā, no plkst.10 līdz 16.


Savukārt vēlēšanu dienā sestdien, 3.jūnijā, iecirkņi būs atvērti no plkst.07 līdz 22.


Pašvaldību vēlēšanās jābalso vēlēšanu iecirknī, kura sarakstā vēlētājs iekļauts. Balsošanas dokuments ir pilsoņa pase vai personas apliecība. Noskaidrot savu vēlēšanu iecirkni, ja tas nav zināms, var internetā, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes iecirkņa noskaidrošanas e-pakalpojumā vai pa tālruni 67049999 darba dienās no plkst.08 līdz plkst.20.


Balsotājs vēlēšanu zīmi var atstāt negrozītu vai tam paredzētajā rombiņā ar "+" atzīmēt kandidātus, kuru ievēlēšanu vēlētājs īpaši atbalsta, vai arī izsvītrot to kandidātu vārdus un uzvārdus, kuru ievēlēšanu vēlētājs neatbalsta.


Ja vēlētājs veselības stāvokļa dēļ nevar nobalsot vēlēšanu iecirknī, ir iespējams pieteikt balsošanu savā dzīvesvietā. Lai izmantotu šo iespēju, vēlētājam vēlēšanu dienā jāatrodas sava vēlēšanu iecirkņa teritorijā. Balsošana dzīvesvietā jāpiesaka līdz 3.jūnijam, ieteicams, līdz plkst.12. Iesniegums jānogādā iecirknī, kurā vēlētājs reģistrēts. Pieteikt balsošanu atrašanās vietā vēlētāja iecirknī drīkst jebkura vēlētāja uzticības persona – radinieks, draugs, kaimiņš, sociālais darbinieks, paziņa.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/38862

2017. gada 31. maijā, 16:56, Politika
Ogrenet

Jaunākie komentāri

tauta • 2017. gada 3. jūnijā, 21:45
mēs visi balsojam tikai Helmi.
juris • 2017. gada 3. jūnijā, 20:51
Ilze- soreiz vairaak maksaa vai taapat kaa citrreiz?
ogreniete • 2017. gada 2. jūnijā, 15:00
Ja Mālkalnes teiktais ir taisnība, tad vajag anulēt vēlēšanas... Ko tas izsaka jums? Tas ir ok?:"Iecirknī nav kabīņu, bet ir novietoti galdi un galdi esot tieši pretim un ļoti tuvu vēlēšanu komisijas locekļiem. Tāpēc komisijas locekļi pat pret savu gribu redz ko dara vēlētājs. Vai viņš skata izsniegtās lapiņas vai ne, ja skata, tad kuru paņem aizpildīšanai. Tāpat komisijas locekļi redz visas darbības ar paņemto lapiņu. Vai tiek likti plusiņi vai ne."

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet