Atgriezties pie raksta

"Kaimiņa partija" Ogrē jūk vēl pirms vēlēšanām

Pirmdien noslēdzas politisko partiju un apvienību sarakstu iesniegšana 3.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. Tiesa gan, vēl pirms svarīgā datuma vienā no partijām noticis kārtējais politiskais incidents.

Pavisam nesen portālā "OgreNet.lv" rakstījām par Latvijas mērogā notiekošajiem kašķiem Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa izveidotajā partijā "KPV LV" (lasīt rakstu šeit). Domstarpības atbalsojās arī Ogrē, kur potenciālo kandidātu vidū bija vērojama zināma šķelšanās – vieni uzskatīja, ka jāturpina uzņemtais oponentu nomelnošanas kurss, bet citi lūkoja brāļošanās iespējas ar šībrīža vietējās politikas celmlaužiem. Šajā jautājumā gan vēl joprojām vērojama darbība un aktīvi mēģinājumi abu variantu īstenošanā.


Tomēr cilpa ap "KPV LV" elpceļiem savilkās ciešāk Lielās talkas dienā. Lai arī Ogres nodaļas partijas biedri sociālajos tīklos dižojās ar savāktajiem atkritumiem, pašdēvētajiem politiķiem darba cimdi tā arī palika pērļu balti. Iemesls tam gaužām vienkāršs – svarīgāka bija saraksta tapināšana, ko šajā dienā "KPV LV" arī iesniedza vietējā vēlēšanu komisijā.


Tad nu šobrīd "KPV LV" Ogres nodaļa un tās septiņi locekļu vārdi 3.jūnijā kā melns uz balta nokļūs uz pašvaldību vēlēšanu biļeteniem. Tiesa gan, tas viss izvērsies ne bez misēkļiem. Jau saraksta tapšanas brīdī partija rīkojusies aizmuguriski un nav pievienojusi vienu no tās kandidātiem – Juri Žiguļinu. Aplūkojot partijas galvas Rolanda Millera profilu sociālajā tīklā "Facebook", atrodama fotogrāfija, kurā skaidri redzams, kā kādreizējais Ogres novada pašvaldības domes deputāts Millers, kura sakarā pat izskanēja iespējamā balsu pirkšana 2009.gada pašvaldību vēlēšanās, "KPV LV" kongresā braši sēž līdzās minētajam Žiguļinam. Visticamāk, jau tobrīd Millers zināja, ka saraksta iesniegšanas laikā politiskajam biedram mugurā tiks iedurts tik iemīļotais Āzijas kulinārijas duncis.


Portālam "OgreNet.lv" pēc neoficiālas informācijas zināms, ka Žiguļinam esot bijušas domstarpības atsevišķos Ogres novadam svarīgos jautājumos. Millers teju vai ar Napoleona nostāju palicis pie sava, netieši norādot, ja nepatīk "KPV LV" Ogres nodaļas samuraja pavēles, tad šādu cilvēku sagaida barga izraidīšana... Un tas arī notika.


Zināms arī tas, ka Žiguļins, nesamierinoties ar partijas brāļa pēkšņo atraidīšanu, steidzās meklēt vietu zem citas partijas karoga. Viens no variantiem esot bijusi Latvijas Reģionu Apvienība, kur par pirmo numuru izvirzīts Suntažu pagasta pārvaldes vadītājs Andris Ronis. Par nelaimi Žiguļinam Ronis jau paguva uzvilkt jauno kažoku ar veselām 16 pogām. Žiguļins gan pat centies iespraukties Roņa partijā jau pēc saraksta iesniegšanas, taču vēlēšanu komisija šādu variantu it nemaz neizskatīja, norādot, ka saraksti ir jāiesniedz noteiktajā procedūrā. Lai arī priekšvēlēšanu laiks reizēm atgādina rotaļāšanos daudzdzīvokļu nama pagalma smilšu kastē, kur pie kūku cepšanas no smalko iežu graudiņiem cenšas tikt dažādu vecumu un dzimumu pavāri, vēlēšanu komisijai tomēr jāseko likumos, normatīvos un noteikumos noteiktajam.


Jura Žiguļina pozitīvā politiskā apņēmība un savs redzējums lieks izrādījies arī trešajai potenciālajai partijai – "Ogres novadam". Arī šī politiskā apvienība bija iepriekš paguvusi nokomplektēt un iesniegt savu sarakstu. 


"KPV LV" kandidātu vārdu iesniegšanas maksimālas novēlošanas rezultātā Millers gardam paštaisīta suši setam klāt maigas sojas mērces vietā Žiguļinam iebaroja pamatīgu devu asās vasabi pastas. Līdz ar to Millers, iespējams, izrēķinājies ar savu nopietnāko konkurentu no "KPV LV" vidus vēl pirms vēlēšanām, liedzot Žiguļinam ne tikai iespēju kandidēt no "KPV LV" saraksta, bet arī no kāda cita politiskā spēka.


Apkopojot šo priekšvēlēšanu cīņu vienas partijas ietvaros, atkal jāatgriežas pie jau reiz konstatētā – ja šādas domstarpības rodas vēl pirms vēlēšanām, tad varbūt šāds politiskais spēks kā "KPV LV", kas pat savu partijas biedru vēl pirms kuģa grimšanas ir gatavs pārmest pāri bortam, šobrīd labu attīstības tempu uzņēmušajai Ogres novada pašvaldībai nudien nav nepieciešams.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/38501

2017. gada 23. aprīlī, 22:31, Politika
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Biznesa vai personīgā aizdevuma piedāvājums. • 2017. gada 12. jūlijā, 17:24
Laba diena, Es esmu kungs. Justinas Viljamss no ALASKA PĀRTRAUKUMA APMAKSĀŠANAS INTL. Atrodas Texas, ASV. Mēs esam Private Money Aizdevēji, kas vēlas sazināties ar personām un uzņēmumiem, kuriem nepieciešama finansiāla palīdzība. E-pasts: unique2aal@gmail.com Minimālais finansējums: € 10,000.00 Maksimālais finansējums: 500 000 000,00 eiro Mēs piedāvājam tādas neskaitāmas funkcijas kā: Ātrie apstiprinājumi Elastīga atmaksa līdz 180 mēnešiem Ļoti konkurētspējīga procentu likme Nesarežģīti aizdevuma dokumenti Pārredzamība bez slēptiem maksājumiem Un jūs varat aizņemties līdz EUR 500 000 000,00 Atmaksa sākas 3 mēnešus pēc aizdevuma izmaksāšanas Elastīgas drošības iespējas Mēs piedāvājam arī biznesa uzsākšanas aizdevumus, konsolidācijas aizdevumus, individuālos aizdevumus, hipotekāros kredītus, uzņēmumu aizdevumus, projektu finansēšanu. Visi ar procentu likmi 3,2% gadā, 100% finansējums ar maksimālo 15 gadu aizdevuma termiņu. Ja jums ir mazāk nekā ideāls kredīts vai kredīts bez kredītkartes un vēlaties izvairīties no liela procentu likmju kredītu izsniegšanas, ALASKA MORTAGE LENDING INTL ir lieliska izvēle. Mēs varam nodrošināt ātru naudas aizdevumu. Mēs piedāvājam globālu finanšu drošības risinājumu. Jūtieties brīvi rakstīt atpakaļ, lai iegūtu vairāk informācijas par šo piedāvājumu. Sveicieni, ALASKA MORTAGE LENDING INTL. Amerikas Savienotās Valstis E-pasts: unique2aal@gmail.com      Kungs Justin Williams Way N. 2710, Building N.1212, Qurum 29, PO Box 213 Muscat PC: - 100   P saglabājiet koku. Lūdzu, neizdrukājiet šo e-pastu, ja vien jums patiešām nepieciełams Tava sirdsapziņa
Gatis īstais • 2017. gada 25. aprīlī, 15:18
Mazgāju netikai zaļajiem,arī Zilajiem
Evalds • 2017. gada 25. aprīlī, 12:20
Piekrītu! Turklāt Nacionālās apvienības sarkastā redzami ļoti nopietni cilvēki. Tur tiešām ir par ko balsot!

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet