Atgriezties pie raksta

E.Helmanis: Kamēr būšu Ogres novada domē, "Rimi" Ogrē pie represēto pieminekļa nebūs Video

Otrdien Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis Rīgā sasauca preses konferenci, kurā komentēja 27.martā Ogres rajona tiesā nolasīto spriedumu.

Kopš 2009.gada Ogres rajona tiesa izskatīja kriminālprocesu, kurā kādreizējas Ogres rajona domes deputāts, uzņēmējs Gunārs Kārkliņš apsūdzēja E.Helmani un toreizējās "Ogres televīzijas" īpašnieku Artūru Robežnieku izspiešanā. Gadu ritējumā vairākas tiesas sēdes tika atliktas līdz 2017.gada 27.martā tiesa nolasīja spriedumu: pēc Krimināllikuma 183. panta 2. daļas par izspiešanu grupā abiem ogrēniešiem piespriests naudas sods 100 minimālo algu apmērā jeb 38 000 eiro (katram).


Tiesas spriedums pārsteidza E.Helmani, jo par šādu apsūdzību pēc Krimināllikuma paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Ņemot to vērā, Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks arī izsludināja preses konferneci, komentējot tiesas lēmumu.


Tiesvedība – politiskās cīņas priekškars
"Tuvākajā laikā būs pašvaldību vēlēšanas, tāpēc ir būtisks moments, kad parādās šādi tiesas spriedumi. Mēs [Nacionālā Apvienība; OgreNet.lv] esam viens no nopietnākajiem politiskajiem spēkiem Ogrē. Kopš Nacionālā apvienība ir parādījusies Ogrē vairāku gadu laikā ir sasniegti labi rezultāti. Ogre atdzimst kā kūrortpilsēta, ir izveidots dabas parks "Ogres Zilie kalni", esam dabūjuši finansējumu un uzsākuši tuneļa zem dzelzceļa sliedēm projektēšanu, sakārtojam ceļus pilsētā... Ogrēnieš vērtīgi atzīmē, ka ir izdarīts daudz labu lietu. Ir piesaistīts finansējums arī novada pagastiem, trijos no tiem ceļ brīvdabas estrādes, paredzēta arī grants ceļu sakārtošana. Mūs nevar politiski vinnēt, ja salīdzina ar padarītajiem darbiem. Mēs esam parādījuši labu rezultātu, ko ogrēnieši arī novērtē. Bet ir citi politiskie spēki, kas agrāk bijuši pie varas, kas ir pārdevuši pilsētā daudz ko (estrādi, tautas namu, bērnudārza ēku, ko vēlāk atpirka par vairākkārt lielāku summu). Esošā momentā bijusī vadība jeb pašreizējā opozīcija cīnās ar visiem līdzekļiem, lai tiktu atpakaļ pie varas. Godīgiem, negodīgiem..." šādi preses konferenci iesāka E.Helmanis.


Tiesas spriedums esot bijis iepriekš zināms
Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks klātesošo mediju pārstāvjiem norādīja, ka vēl pirms tiesneses Zeltītes Kusiņas pieņemtā sprieduma nolasīšanas gala lēmumu jau esot zinājis 2014.gada aprīlī gāztais ilggadējais Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Edvīns Bartkevičs.


Visa pamatā veikala būvniecības atļaujas saņemšana
Helmaņaprāt, viens no iemesliem, kāpēc notiek šāda politiska cīņa un ar šādām metodēm, ir zemesgabala pie Ogres politski represēto pieminekļa (Meža prospektā 2) izmantošanas mērķis, proti, šajā vietā jau iepriekš bijuši mēģinājumi panākt labvēlīgu domes deputātu lēmumu, cenšoties saņemt "zaļo gaismu" tirdzniecības iestādes jeb veikala būvniecībai.


"Šo Rimi veikalu vēlas uzbūvēt Gunārs Kārkliņš, kas ir mans politiskais oponents un šīs krimināllietas uzsācējs. Tautas valodā runājot, ja apstiprinātu šo detālo plānojumu, tad Kārkliņš saņemtu 700 tūkstošus eiro. Kārkliņš šajā lietā slēpjas aiz Iritas Kārkliņas un Sergeja Grekova vārdiem. Tāda ir nākamo vēlēšanu cena. Tāpēc ļoti kāds vēlas izmainīt domes pašreiz vadošo sastāvu," sacīja E.Helmanis.


Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks netieši norādīja, ja no amata gāztais pašvaldības vadītājs Bartkevičs atgriezīsies domes priekšsēdētāja krēslā, tad viens no jaunās domes pirmajiem lēmuma projektiem noteikti būšot detālā plānojuma apstirpināšana. "Tā ir tāda politiskā virtuve, politekonomiskā virtuve," retorisku piebildi sniedza Nacionālās Apvienības deputāts.


Krimināllietu uzsācis reiz tik draudzīgais Kārkliņš
"Savulaik mēs bijām draugi, viņš ir mana bērna krusttēvs. Es kā jauns un nepieredzējis cilvēks devos politikā un uzticējos viņam. Kārkliņš 2009.gadā lūdza palīdzību saistībā ar "Ogres televīziju", jautāja, vai nevaru noorganizēt tikšanos. Sākumā vienojāmies tikties televīzijas ēkā, bet Kārkliņš to pārcēla uz ēstuvi "Dakota" Ciemupē. Kad vēlāk iztirzājām tiesā ierosinātās lietas materiālus, atklājās, ka tā rīkoties esot ieteikuši policisti. Viņi mainīja vietu, un Robežnieks nespēja noslēgt līgumu ar Karkliņu. Tā bija tipiska provokācija. Es savedu viņus kopā, bet sarunas brīdī Kārkliņš nometa uz galda naudu... tad ienāca policja un mūs aizturēja. Tādi bija tie apstākļi. Šādas absurdas lietas var notikt ar jebkuru no mums, mēs jebkurā brīdī varam pēkšņi kļūt par "izspiedējiem"," lietas apstākļus skaidro E.Helmanis.


To visu deputāts saista ar priekšvēlēšanu laiku, jo tiesvedība tika ierosināta pirms 2009.gada pašvaldību vēlēšanām, un tā ilgusi astoņus gadus. "Tiesas process mākslīgā veidā atkal tika novilkts līdz priekšvēlēšanu laikam. Prokurors trīs reizes lasīja apsūdzības runu, divas reizes tiesas izmeklēšanu atjaunoja. Mēs bijām nonākuši līdz pēdējam vārdam, bet tiesas spriedumu nenolasīja, to atlika. Atlika nepamatoti. Tiesas procesa laikā konstatējām, ka ir pazudušas būtiskas aizstāvības liecības. Tās atjaunot vairs nevar, jo liecinieks ir miris," tiesvedības nebūšanas uzsver Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks.


"Sodiet mani pēc likuma bardzības vai attaisnojiet pilnībā!"
"Ja es esmu vainīgs, tad tiesājat mani pēc likuma bardzības. Kas vēl par naudas sodu, kāds kompromiss? Tas ir kompromiss starp politiskajiem spēkiem, lai panāktu rezultātu – Helmani noņemt no politiskās skatuves un vieta ir brīva, vairs nevienam netraucē... Tiesa nav komprovisu vieta – vai nu ir, vai – nav vainīgs. Es jau tiesai teicu, sodiet mani pēc pilnas bardzības vai arī attaisnojiet mani pilnībā," tā E.Helmanis.


Savukārt, komentējot situācijas turpmākos risinājumus, Helmaņa kungs norādīja, ka tagad ir jāsagaida tiesas nolēmuma izvērstā versija [jābūt līdz 10.aprīlim; OgreNet.lv], lai pēc tam varētu saprast, kā rīkoties tālāk. "Tajā brīdī, kad būs izvērstais spriedums, varēsim pateikt, kādi tad ir juridiskie argumenti šāda nolēmuma nolasīšanai." Tomēr, neatkarīgi no dokumentā ietvertās informācijas, Helmanis jau tagad esot gatavs pārsūdzēt tiesas spriedumu.


Jautājot par kandidēšanu 2017.gada pašvaldību vēlēšanās, E.Helmanis norādīja, ka viņš turpinās iesākto un atkārtoti kandidēs uz vienu no 17 Ogres novada pašvaldības domes deputāta krēsliem.


Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/38293

2017. gada 29. martā, 11:44, Politika
Ogrenet

Jaunākie komentāri

bertina • 2018. gada 20. janvārī, 10:02
Jūs esat kalpi, lauksaimnieki, mazie uzņēmumi, amatnieki vai jebkura veida personas, un jums ir nepieciešama palīdzība, lai konsolidētu savus parādus vai palīdzētu jūsu uzņēmumiem atgriezties ceļā, vai atsāktu lielāko daļu problēmu aktivitāte. Mēs esam jūsu rīcībā, lai palīdzētu jums ar visām savām grūtībām. Mēs esam pilnīgi reģistrēta un sertificēta atbalsta kompānija, kuru atzīst Eiropas apvienības Kanādā, Francijā un ārvalstīs. Šveice utt .. sazinieties ar mums nav e-pasts: servicepeakgroup@hotmail.com, lai iegūtu vairāk informācijas.
Tāpēc, ka • 2017. gada 26. septembrī, 11:46
To nosaka vecā universālveikala īpašnieki paši. Runā ar viņiem.
ZUZEI • 2017. gada 26. septembrī, 10:51
Kāpec nevar izmantot RIMI vecajā universālveikalā!Māja nesakopta,Koki veci visu vajag sakārtot!

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet