Atgriezties pie raksta

Kā Bartkevičs gribēja labot jau sen salabotu jumtu

Šis nedaudz traģikomiskais stāsts aizsākās novada pašvaldības domes sēdē, kurā tika lemts par 2017.gada budžetu. Deputāts Edvīns Bartkevičs ("Ogres novadam"), kritizējot izstrādāto projektu, kā vienu no galvenajiem tā trūkumiem minēja nepietiekamo vērību novada pagasta aktuālo problēmu risināšanai.

Pēc Bartkeviča teiktā, viens no "kliedzošākajiem" piemēriem pašreizējās koalīcijas vienaldzība esot kāda dzīvojamā ēka Ķieģeļceplī, Suntažu pagastā, kurai tek jumts, iedzīvotāji nīkst mitrumā un saltumā utt. utjp.


Pieņemot, ka ilggadējais novada vadītājs zina, ko runā un ka viņam patiesi sirds sāp par ķieģeļcepliešu sūro likteni, koalīcija ne pa jokam satraucās – varbūt tiešām kas svarīgs palicis nepamanīts?


Tādēļ uz Bartkeviča kunga iezīmēto katastrofas zonu devās speciāla komisija, lai apsekotu situāciju un lemtu par pasākumiem trūkumu nekavējošai novēršanai.


Tā kā komisijai nebija drošu ziņu, par kuru Ķieģeļcepļa māju rūpīgais deputāts tieši runāja, tika nolemts visu darīt pamatīgi – tika apsekotas visas dzīvojamās ēkas (Nr. 2, 4, 5, 6, 7). Tomēr, lai cik skrupulozi un sīki arī komisija nebūtu pētījusi šīs ēkas, nekādas pazīmes, ka telpās būtu vērojams mitrums, ka telpu griesti būtu ūdens plankumu izraibināti utt., komisija neatrada.


Rezultātā iestājās zināms mulsums, kas gan pēc sarunas ar pagasta pārvaldes vadību nedaudz tika kliedēts, – izrādās, ka ēku jumtiem nepieciešamais remonts jau sekmīgi veikts 2015.gadā, turklāt, izmantojot pašam pagastam tolaik piešķirtos plānotos budžeta līdzekļus, togad neprasot nekādu papildus finansējumu. Tā lūk, samisējās ilggadējam saimnieciskajam līderim Bartkevičam.


It kā jau varētu pasmaidīt un aizmirst šo misēkli, tā teikt, kam negadās. Vienīgi tā muļķīgi sanāca ar to komisiju – cilvēki brauca, atlika citus darbus, stādīja aktus... un būtībā pa tukšo – viss jau sen kā sakārtots un salabots.


Tomēr, iedziļinoties visā šajā jezgā, atklājās kāds pavisam interesants fakts, kas darīja uzmanīgu un lika aizdomāties – vai tikai Bartkeviča nejaušā izrunāšanās neuzrāda kādas agrāk piekoptas prakses simptomus?


Proti, izrādās, ka Ķieģeļcepļa ēku jumtu remontam budžeta nauda jau vienreiz tikusi novirzīta – 2014.gadā tolaik valdošā Bartkeviča vadītā koalīcija šim mērķim atvēlēja 11 383 eiro. Tomēr šī nauda līdz jumtiem tā arī nenonāca – šobrīd vēl nav precīzu ziņu, kur tā tika iztērēta (algās, prēmijās?), tomēr viens ir skaidrs – tiešajam mērķim tā netika tērēta.


Jāatgādina, ka pagasts pats gadu vēlāk atrada risinājumu, un tai glītajai summai, ko izdevās izsmelt no novada budžeta, ne gailis pakaļ nedziedāja.


Tagad, trīs gadus vēlāk, Bartkevičs diezgan nemākulīgi mēģina vēlreiz "izsist" jau vienreiz apmaksātu darbu iekļaušanu budžetā. Nejaušība, muļķība, bet varbūt iepriekšējo sistēmu raksturojošs piemērs?


Acīmredzot, būtu nepieciešama detalizēta pārbaude par šo gadījumu un, visticamāk, tāda arī notiks.


Bet tikmēr, varbūt ir vērts pārskatīt un papētīt vēl citus gadījumus iepriekšējās domes laikā, kad dažādu jumtu remontiem domātas naudas, iespējams, nonākušas pavisam citu, deviņdesmito gadu terminoloģijā runājot, "jumtu" uzturēšanai, uztūkšanai un labklājības vairošanai?

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/politika/37665

2017. gada 12. janvārī, 13:41, Politika
Pauls Treimanis

Jaunākie komentāri

Semjons • 2017. gada 2. martā, 15:49
Bartkevics ir pimpis, un to jau visi ir konstatejusi. Vecs duraks ar nepietiekosu izglitibu.
cieti • 2017. gada 15. janvārī, 21:43
Dažs labs rakstā pieminētais tipāžs par viņu kritizējošiem komentāriem skrien uz policiju ar iesniegumu, tāpēc esiet uzmanīgi savos izteicienos.
APSVEICU • 2017. gada 15. janvārī, 19:50
Malači. Nu tagad tiešām var iebraukt ka šis portāls ir pie varas esošaiem ļaudiem piederošs... :(((((((((( SKUMJI...

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet