Atgriezties pie raksta

Ogres pansionāta iemītniekus Ziemassvētkos sveic "Trīs Latvijas tenori", Madlienas pansionāta seniorus – Karīna Tatarinova Foto

Pirmajos Ziemassvētkos Ogres novada pansionātos ieradās ciemiņi, lai sagādātu  muzikālu pārsteigumu tur dzīvojošiem senioriem.

Šis Ziemassvētku laiks arī veco ļaužu aprūpes namos bija daudz klusāks un neierastāks. Valstī noteikto epidemioloģisko ierobežojumu dēļ izpalika viesu uzņemšana un koncerti telpās.


Lai iepriecinātu pansionātu iemītniekus, 22. decembrī notika tiešsaistes pasākums Latvijas senioriem, kurā vienkopus saslēdzās vairāk nekā 55 Latvijas pansionāti, lai kopīgi svinētu Ziemassvētkus. Pasākumā izskanēja arī  Valsts prezidenta Egila Levita apsveikuma uzruna, kurā tostarp teikts: "Esmu ļoti priecīgs, ka labi ļaudis jums šodien ir mēģinājuši sagādāt svētku sajūtu tā, kā tas vien ir iespējams. Pie jums ceļo labi vārdi, siltas domas, lūgšanas par jūsu labu veselību un arī svētku dziesmas. Lai vai kādi laiki – svētki ir jāsvin, jāstiprina savs līdzcilvēks un jāpriecē gars un sava sirds!"


Latvijā koncertējoši mākslinieki nolēma sveikt seniorus arī klātienē, sarīkojot nelielus koncertus pansionātu pagalmos.


Ogres pansionātā viesojās "Trīs Latvijas tenori"- Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs. Savukārt Madlienas pansionāta senioriem muzikālus priekšnesumus sniedza Liepājas teātra aktrise Karīna Tatarinova un mūziķis Ingus Feldmanis.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/kultura/48832

2020. gada 30. decembrī, 18:38, Kultūra un izglītība
Ogrenet

Jaunākie komentāri

Dina • 2021. gada 5. janvārī, 17:49
Arī dzirdēju labas atsauksmes, cilvēkiem atnāca Ziemassvētki.
no malas • 2021. gada 1. janvārī, 15:53
Tas jau eksluzīvi, klausīties tādus māksliniekus, lai radošas idejas arī citos svētkos!
:) • 2021. gada 1. janvārī, 10:52
Labs darbs:)

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet