Atgriezties pie raksta

Jaunogres vidusskolas skolēniem augsti rezultāti starptautiskajā pētījumā

2019. gada 11. aprīlī Jaunogres vidusskolas 4.a klases skolēni piedalījās starptautiskajā izglītības salīdzinošajā pētījumā – IEA organizācijas Starptautiskajā Matemātikas un dabaszinātņu izglītības attīstības tendenču pētījumā (TIMSS 2019).

Izglītības un zinātnes ministrijas uzdevumā to veica Latvijas Universitātes (LU) Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes (PPMF) Izglītības pētniecības institūts (IPI) Eiropas Sociālā fonda projekta Nr. 8.3.6.1/16/I/001 "Dalība starptautiskos pētījumos" ietvaros.


Pētījumā piedalījās 70 pasaules valstu 4. klašu skolēni. Pētījums tika paredzēts izglītības sistēmu kvalitātes novērtēšanai starpvalstu mērogā. Ņemot vērā, ka pēdējo reizi pētījumā Latvija piedalījās 2007. gadā, dalība jaunajā IEA TIMSS pētījumā bija ļoti svarīga, lai redzētu attīstības tendences, it īpaši saistībā ar izmaiņām izglītības saturā. 


Skolēni divu mācību stundu laikā aizpildīja testu ar uzdevumiem matemātikas un dabaszinības jomā un atbildēja uz aptaujas jautājumiem. Arī skolēnu vecāki, skolotāja un skolas vadība aizpildīja aptaujas anketas. Šobrīd jau apkopoti rezultāti Latvijas valsts ietvaros. Starp Latvijas 154 skolām, kuras piedalījās pētījumā, Jaunogres vidusskolas 4.klases skolēni ir 20. vietā dabaszinātnēs ar vidējo vērtējumu 573 punkti (Latvijas vidējais rezultāts 542 punkti), uzrādot skolas kopvērtējumā labāko rezultātu fizikālās zinātnēs. Matemātikā mūsu skola ieguva 30. vietu ar vidējo vērtējumu 576 punkti (Latvijas vidējais rezultāts 546 punkti), uzrādot skolas kopvērtējumā labāko rezultātu risinājuma pamatošanā. 


Paldies par dalību un ieguldīto darbu šogad jau 6.a klases skolēniem, viņu vecākiem, klases audzinātājai N. Gavrilovai! 


Informāciju sagatavoja Jaunogres vidusskolas direktora vietniece Irina Aleksandrenkova

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/kultura/48804

2020. gada 28. decembrī, 17:38, Kultūra un izglītība
ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

malači gan • 2021. gada 1. janvārī, 20:21
Šajā skolā mācās gudri un uzņēmīgi bērni. Iespējamā atbilde - viņi kā krievvalodīgie izjūt vajadzību cīnīties par vietu zem saules.
bērni • 2020. gada 29. decembrī, 17:15
Malači bērni
pilseta • 2020. gada 29. decembrī, 13:08
Malaci,malaci veiksmi Iaunaja gada.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet