Atgriezties pie raksta

Filma par Kārli Hūnu pamanīta tālu pasaulē

Jau vēstīts, ka Ogres novada pašvaldības projektu konkursa "Radoši – Aktīvi – Darbīgi – Izglītojoši – Ogres novadam!" ("R.A.D.I. – Ogres novadam") ietvaros īstenots projekts "Dokumentāla filma "Mūsu novadnieks – mākslinieks Kārlis Hūns"" (projekta koordinatore Natālija Ketnere).

Ir tapusi dokumentālā filma "Mākslinieks Kārlis Hūns. Ar mīlestību pret dzimteni", kas bez maksas ir pieejama interneta platformā youtube. 


Kā zināms, internetam nav robežu, tāpat zināms, ka latvieši ir visur pasaulē, un filma ir pamanīta arī Amerikas Savienotajās Valstīs. Ogres novada pašvaldība ir saņēmusi vēstuli no Ņujorkas latviešu evaņģēliski luteriskās draudzes mācītāja Jura Saivara. 


"Vēlos izteikt sirsnīgu pateicību Ogres novada pašvaldībai un tās radošajai komandai par dokumentālās filmas "Mākslinieks Kārlis Hūns. Ar mīlestību pret dzimteni" izveidi un tās publicēšanu Youtube.com, kur to bez ierobežojumiem var noskatīties visi interesenti. 


Filmā apkopotais vizuālais materiāls un pieaicinātās ekspertes, mākslas vēsturniece Edvardas Šmites, zinīgais stāstījums dod lielisku iespēju iepazīties ar slavenā latviešu gleznotāja dzīvi un daiļradi. 


Ļoti augstu vērtēju filmas veidotāju pūles, atrodot un parādot viņa līdz šim mazāk pazīstamās etnogrāfiskās studijas Krievijas impērijas plašumos. 


Vēlos uzsvērt, ka K. Hūna daiļrades novērtējums ir nozīmīgs latviešu diasporai, kurā daudzi, kurus izglītības iegūšanas un karjeras iespējas ir aizvedušas tālu no dzimtās vietas, līdzīgi K. Hūnam pirms pusotra gadu simta saglabā ciešas un nesaraujamas saites ar savu dzimteni. 


Novēlot svētīgus Ziemassvētkus un radošu Jauno gadu,


patiesā cieņā Juris Saivars, Ņujorkas latviešu evaņģēliski luteriskās draudzes mācītājs 


                                                            9 XII 2020, Yonkers, New York"

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/kultura/48667

2020. gada 10. decembrī, 21:04, Kultūra un izglītība
ogresnovads.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet