Atgriezties pie raksta

Vidusskolēnus no Ogres pilsētas un novada aicina pieteikties neformālai konferencei "Rosinātava"

No 9.decembra vidusskolēni no Ogres pilsētas un novada aicināti pieteikties neformālai un radošai konferencei "Rosinātava", kuras ietvaros sabiedrībā pazīstamas un iedvesmojošas personības dalīsies savos pieredzes stāstos.

Šī gada konferences tēma ir "Bedre ceļā nav ceļa gals" un tā tiks veltīta problēmām, ar ko saskaras liela daļa jauniešu – vientulība, iekļaušanās vienaudžu vidū, mobings, depresija, izdegšana u.c., ļaujot vidusskolēniem dzirdēt atklātus pieredzes stāstus un padomus šo problēmu pārvarēšanā.


Pasākuma ietvaros notiks četri aizraujoši sarunu cikli, kuros uzrunu un diskusiju formātā jauniešiem būs iespēja iepazīt iedvesmojošu cilvēku pieredzes stāstus un padomus. Pasākuma organizatori ir pārliecināti, ka tas motivēs jauniešus runāt par saviem sarežģījumiem, un apzināties, ka ikvienai problēmai ir risinājums, nereti daudz vienkāršāks nekā sākotnēji šķiet. Organizatori, kuri pavisam nesen paši bijuši vidusskolēnu vecumā, ar šīs konferences starpniecību vēlas atgādināt katram jaunietim, ka viņam ar savām problēmām nav jācīnās vienam. 


„Veicot izpēti, esam secinājuši, ka lielākā daļa no cilvēkiem, kuri cieš no depresijas, trauksmes vai vientulības, ir tieši jaunieši, tāpēc vēlamies viņus uzrunāt un parādīt, ka šīs problēmas ir atrisināmas un tās var skart ikvienu, arī sabiedrībā pazīstamas personas. Vēlamies, lai jaunieši ir aktīvi un dzīvespriecīgi, tāpēc ar konferences starpniecību rosināsim nebaidīties, runāt par savām problēmām un risināt tās,” stāsta projekta vadītāja Katrīna Butlere.


“Rosinātavā” aicināts piedalīties ikviens vidusskolēns, līdz 18. februārim aizpildot pieteikuma anketu. Dalība pasākumā ir bezmaksas, vietu skaits – ierobežots (300 dalībnieki). Plašāku informāciju par pasākumu iespējams atrast mājaslapā www.rosinatava.lv, kā arī  Instagram kontā šeit: un Facebook lapā šeit: 


"Rosinātava" top ar Biznesa augstskolas Turība atbalstu. Pasākuma norise tiek plānota klātienē un tiešsaistē, atbilstoši valstī noteiktajiem ierobežojumiem. Nepieciešamības gadījumā konference notiks tikai tiešsaistē. Konference notiks 2021. gada 24. februārī Liepājā. Šī gada konferences tēma ir "Bedre ceļā nav ceļa gals".


Informāciju sagatavoja:Anete Ušvile "Rosinātava" mārketinga vadītāja

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/izglitiba/48653

2020. gada 9. decembrī, 18:39, Jauniešiem
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet