Atgriezties pie raksta

Pirmizrādi piedzīvo jauniešu veidotais raidījums "Karjerai pa pēdām"

Aizvadītajā nedēļā, 18. augustā, Ogres novada Kultūras centra Izstāžu zālē pirmizrādi piedzīvoja jauniešu veidotā raidījuma "Karjerai pa pēdām" 1. sērija, kuru jau augusta beigās varēs noskatīties ikviens ziņu portālā www.Diena.lv.

Raidījumam "Karjerai pa pēdām" ir 3 sērijas, katru sēriju veido 2 daļas. Katra sērija veltīta savai tēmai.  Raidījuma galvenie varoņi ir Lāsma Ločmele, Anna Akinfova, Elizabete Misgirda, Everts Kristkins un Reinis Rutks, savukārt ar filmēšanu un montēšanu nodarbojās Edijs Elksnis. 


Raidījuma idejas autore Lāsma Ločmele atklāj, ka ideja raidījumam radusies pirms 2 gadiem, piedaloties mediju apmācībās. Toreiz gan raidījuma nosaukums bija "Kas karjerai vēderā". Lāsma ideju nespēja izmest no galvas un pēc kāda laika, ideju uzlabojot, to izdevās īstenot “Junior Achievement” Līderu programmas ietvaros. Lāsmas stāsta: "Lai taptu projekts, bija jāsavāc komanda. Vēroju savus vienaudžus, draugus, paziņas un meklēju viņu stiprās puses. Man bija svarīgi, lai jauniešiem būtu ko teikt un viņi nebaidītos būt kameras priekšā. Tā nu tapa mana sapņu komanda." 


Šajā sērijā, viesojoties pie dažādiem nozaru speciālistiem vai tiekoties ar citiem jauniešiem, raidījuma vadītāji cenšas noskaidrot veidus, kā jauniešiem nopelnīt. Sarunā ar festivāla LAMPA organizatoriem jaunieši noskaidroja vērtīgu informāciju par brīvprātīgo darbu – tas ir veids, kā gūt vērā ņemamu pieredzi, kas var palīdzēt nākotnes karjeras veidošanā. Valsts nodarbinātības aģentūrā raidījuma veidotāji noskaidroja, kur jaunieši var meklēt informāciju par darbavietām, kā arī apzināt iespējas, ko piedāvā aģentūra. Tiekoties ar vienaudzēm Lindu, Elīzu un Patrīciju raidījuma veidotāji noskaidroja, kāda ir vasaras darba specifika lidostā “Rīga” un kā situācija pasaulē saistībā ar Covid-19 izplatību ietekmējusi tūrisma nozari un iespējas arī šogad strādāt lidostā. Savukārt jaunais uzņēmējs Edgars Dimants iedvesmoja īstenot savas idejas, veidojot savu uzņēmumu. Lieliska iespēja gūt pirmās zināšanas uzņēmējdarbībā, ir veidot mācību uzņēmumu – arī par to vairāk var uzzināt, noskatoties jauno raidījumu "Karjerai pa pēdām". "Raidījums ir piemērots jauniešiem, īpaši vidusskolēniem, kuri domā par nākotnes profesijas izvēli un darbu vasarā, lai iedvesmotos un gūtu noderīgu informāciju,"atklāj Lāsma. 


Lāsma atzīst, ka veidot raidījumu nebūt nebija viegls darbs: "Ir grūti būt vienlaikus menedžerei, producentei, scenārija veidotājai un raidījuma vadītājai. Lai arī raidījuma veidošana ir sarežģīts process, tas man neliedz domāt, ka nākotnē vēlētos attīstīt profesionāli kādu savu raidījumu." 


Raidījums tapis sadarbībā ar "Junior Achievement Latvia", portālu Diena.lv un "Ādažu čipsi".

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/izglitiba/47703

2020. gada 25. augustā, 09:03, Jauniešiem
ogresnovads.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet