Atgriezties pie raksta

Ogresgala 5. skautu un gaidu vienība piedalās nometnē "5 elementi" Foto

No 10. līdz 14.augustam notika skautu un gaidu nometne "5 elementi", kurā piedalījās arī Ogresgala 5.skautu un gaidu vienība.

Nometnes mērķis bija atjaunot āra dzīves mākas un stiprināt skautu un gaidu garu. Šī vienībām bija lielākā atkalredzēšanās un kopā būšana pēc ilgāka pārtraukuma. 


Nometnē "5 elementi" piedalījās 98 dalībnieki no Ogresgala 5.skautu un gaidu vienības, Rīgas 155.skautu vienības, Rīgas 141.skautu un gaidu vienības, Latvijas Kristīgo skautu Kuldīgas 58. skautu vienības.


Nometnes tēma – 5 elementi. Katra diena bija veltīta kādam konkrētam elementam: ūdens, zeme, gaiss un uguns. Beigās tas viss apvienojas piektajā – cilvēkā. Pēc ļoti daudzu gadu pārtraukuma nometnē notika laivu brauciens. Skauti un gaidas devās divu dienu ekspedīcijā pa Abavu no Rendas uz Priežkalniem. Daudziem šis brauciens paliks atmiņā ar to, ka pēc brauciena laivas bija jānogādā līdz Priežkalniem un tās bija jānes aptuveni puskilometru pa pļavu šķērsojot divus grāvjus. Mazskauti un guntiņas izmēģināja spēkus uz kustīgas klinšu sienas. Daudziem nometnes dalībniekiem bija iespēja pirmo reizi dzīvē izmēģināt, kā darbojas ugunsdzēšamais aparāts, piedaloties praktiskās dzēšanas nodarbībā, dzēšot kontrolētu atklātu liesmu. Nometnes dalībnieki devās arī pārgājienā, kura laikā noteiktā apvidū bija jāsastop vadītāji, kuri par veiksmīgu uzdevuma izpildi sniedza norādes, kuras atšifrējot tika iegūta vērtīga informācija, kas noderēja lielajai spēlei. 


Dalībnieki pēc pasākuma: Nometne bija ļoti interesanta, jo teju puse no tās bija pavadītas laivās. Pašiem gatavot priekšnesumus bija ļoti grūti, tomēr pēc uzstāšanās, saņemot publikas aplausus, sapratām - tas bija to vērts! Es biju ļoti apmierināts ar lielo spēli, jo viss kas bija vajadzīgs bija laba komanda. Šī nometne bija ļoti izaicinoša kā arī, priekpilna un man ir sajūta ka daudz citi cilvēki ari tā domā /R. Polis/.


Man nometne ļoti patika. Man patika, ka skautiem un gaidām bija savādāks nokļūšanas veids uz nometnes vietu. Kad laivojām, varēja pārbaudīt savas spējas, pacietību un sadarbību ar partneri. Bija ļoti foršas spēles, lielā spēle bija fantastiska, man ļoti patika šifrēt. Šī bija patiešām vislabākā nometne, šajā nometne es patiešām ieguvu jaunus draugus. Viss bija nevainojami izplānots /P. Matvējeva/.


Nometne tapa ar Ogres novada pašvaldības un vecāku līdzmaksājumiem un brīvprātīgo skautu un gaidu vadītāju atbalstu. 


Informāciju sagatavoja Jānis Iklāvs, Ogresgala 5. skautu un gaidu vienības priekšnieks

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/izglitiba/47654

2020. gada 18. augustā, 09:37, Jauniešiem
www.ogresnovads.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet