Atgriezties pie raksta

Jaunogres vidusskolas skolēni piedalās projektā "Uzzināt un dalīties jauniešu sadarbībā"

Jaunogres vidusskola ir iesaistījusies projektā “Uzzināt un dalīties jauniešu sadarbībā”, kura galvenais mērķis - veicināt Latvijas jaunatnes integrāciju un zināšanas par dažādu tautu ieguldījumu Latvijas kultūrā un vēsturē.


 

12. - 13. oktobrī desmit Jaunogres vidusskolas vecāko klašu skolēni - Andrejs Safonovs, Valērija Karpova, Nika Solovjova, Elizabete Vanuška, Katrīna Larina, Sabīne Kalniņa, Jevgenijs Jepifanovs, Ērika Orlovska, Niklāvs Dmitrijs Zibailo, Ivans Safonovs, projekta  ietvaros apmeklēja dažādus pasākumus Tukuma pilsētā.


Pirmajā projekta dienā apmeklējām Latvijas Ārlietu ministrijas un Tukuma Mākslas muzeja kopizstādi „Latvijas diplomātijai un ārlietu dienestam 100. Diplomātijas māksla”. Izstāde sniedz ieskatu par Latvijas ārlietu diplomātijas 100 gadu pastāvēšanas vēsturi, ko papildina mākslas darbi no Tukuma Mākslas muzeja un citu Latvijas muzeju krājumiem, bibliotēkām un privātkolekcijām. Skatāmi Jāzepa Grosvalda, Voldemāra Tones, Romana Sutas un citu mākslinieku veidoti ārlietu dienesta darbinieku portreti gleznās, skulptūrās un šaržos. Eksponēti arī ar ārlietu dienesta personībām saistīti priekšmeti no privātkolekcijām.


Tukuma pilsētas vēstures muzejā “Pils tornis” apmeklējām izstādi "Kino Tukumā", kas atklāj faktus par 10 labi zināmām latviešu kinofilmām, kas uzņemtas Tukumā no iepriekšējā gadsimta 50. gadiem līdz mūsdienām - "Rita" (uzņemta 1957. gadā), "Cielaviņas armija", "Ilgais ceļš kāpās", "Ausma", "Vella kalpi", kas esot skatītāju ziņā nepārspēta, "Tēvs Nakts", "1906", "Nameja gredzens", "Rūdolfa mantojums" un "Rīgas sargi". 


Pasākuma ietvaros notika arī publiskās runas meistardarbnīcas un politiķu runu analīze, kuru kopīgi ar jauniešiem veica goda viesi - Latvijas Tautas frontes kādreizējais līderis Dainis Īvāns un režisors (filma "Tēvs nakts") Dāvis Sīmanis. Vienu no galvenajām balvām par labāko politiķa runas atveidojumu saņēma Jaunogres vidusskolas 12. klases skolniece Sabīne Kalniņa, bet veicināšanas balvu saņēma 11. klases skolēns Niklāvs Dmitrijs Zibailo.


Projektā "Uzzināt un dalīties jauniešu demokrātiskā sadarbībā" piedalījās 50 latviešu un mazākumtautību jaunieši (vecumā no 10 līdz 18 gadiem) no Rīgas, Ogres, Mārupes un Cēsīm.


Projekta organizators ir Rīgas Vācu kultūras biedrība sadarbībā ar biedrību pamatskolas "Rīdze" attīstībai.


Projektu finansē Sabiedrības integrācijas fonds Latvijas valsts budžeta finansētās programmas "Mazākumtautību un latviešu jauniešu sadarbības programma" (2019.LV/MTSP/01/04) ietvaros.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/izglitiba/44944

2019. gada 15. oktobrī, 09:23, Jauniešiem
ogresnovads.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet