Atgriezties pie raksta

Tiks izvērtēts pašvaldības policijas vadības pārkāpums

Šodien, 14. janvārī, Ogres novada pašvaldības domes komiteju sēdē domes priekšsēdētājs Egils Helmanis informēja, ka tiks izvērtēta pašvaldības policijas vadības rīcība attiecībā uz valstī noteikto ierobežojumu pārkāpšanu Covid-19 infekcijas izplatības samazināšanai, kas atspoguļota 2021. gada 13. janvāra raidījumā "Bez tabu".

TV sižetā konstatēts, ka Ogres novada pašvaldības policijas vadība - priekšnieks Uģis Ulmanis un viņa vietnieks Ēriks Dičs, pārkāpjot valstī noteiktos Covid-19 ierobežošanas pasākumus, pusdieno uz vietas kafejnīcā "Rush cafe" Ogrē. Līdz ar viņiem kafejnīcā maltīti ieturēja arī citi cilvēki, pārkāpjot epidemioloģiskās drošības prasības. Pašvaldības policijas darbinieki gan atzina, ka tobrīd kafejnīcā atrodas darba pienākumu ietvaros. 


Pašreizējais tiesiskais regulējums ļauj sabiedriskās ēdināšanas vietās atļaut izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai (izņemot ražošanas uzņēmumus, kur tas nav iespējams, ievērojot nosacījumu, ka attiecīgā ēdināšanas vieta nav publiski pieejama un ir nodrošināts, ka personu grupu plūsmas, kurām nav ikdienas saskares, fiziski nepārklājas, ēdināšanas laikā pie viena galdiņa atrodas tikai viena persona un starp galdiņiem ir divu metru distance), tādējādi kafejnīca "Rush cafe" Ogrē pārkāpa noteikumus, ļaujot klientiem pusdienot uz vietas. Par prasību neievērošanu Valsts policijas darbinieki komersantam noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu. 


Ņemot vērā iepriekš minēto, E. Helmanis atzina, ka ir pārkāpti drošības noteikumi un solīja veikt attiecīgu pārbaudi. Viņaprāt, ikviens cilvēks var kļūdīties, taču vienmēr ir jāuzņemas atbildība par savu rīcību, atzīstot savas kļūdas. Šajā gadījumā pašvaldības policijas vadībai būtu jāatvainojas sabiedrībai par savu rīcību, neievērojot valstī noteiktos Covid-19 ierobežošanas pasākumus. 


E. Helmanis šo jautājumu ir pārrunājis arī ar iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu, jo pārkāpums ir pamanīts visā Latvijas mērogā, un to nevar atstāt bez ievērības.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/48925

2021. gada 14. janvārī, 19:10, Aktualitātes
ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

Acīgais • 2021. gada 16. janvārī, 12:48
Nu arī man mērs ir pilns...Dažos vārdos nevarēšu izteikties... Tas ir cinisma un nelikumības augstākais punkts. Rodas tik daudz jautājumu - domes policijas vadība, ne tikai nenovērš likumpārkāpumu, bet pat to sekmē un veicina. Citkārt naski sodot ''mazos" cilvēciņus. Vai tā ir korupcija? Pasakiet, par cik pieverat acis uz likumpārkāpumiem? Lai citi arī zina cenu. Tālāk par virsnieka godu - agrāk, virsnieki pazaudējot mundiera godu, tie ņēma ieroci un... tagad atliek atvainoties...un viss, atkal brīvi var turpināt būt pāri citiem, "parastajiem" cilvēciņiem... Jautājums tālāk, kā lai tagad jūtas jūsu padotie? Tie būs viņi, kuriem būs jāuzklausa sabiedrības negācijas. Vēl viens, domājat, ka Ogrē neviens nezin par vadības iepriekšējiem likuma pārkāpumiem. Par to, kad jau sen bija izsludināti pulcēšanās ierobežojumi, šaurā kabinetā tika rīkota visa kolektīva sapulce(kur visi bija viens otram tuvāk, kā virs un sieva gultā) Ka šajā sapulcē piedalījās arī ar Covid slims darbinieks. Kā pēc tam tika ievēroti(precīzāk - klaji pārkāpti) valstī noteiktie likumi? Pēc tā, kā visiem darbiniekiem bija jāveic Covid analīzes. To zina arī domes vadība, bet... ... ... Varētu rakstīt un rakstīt, bet jēgas no tā jau nebūs!
atklātība • 2021. gada 15. janvārī, 14:59
...kad divi no policijas darbiniekiem klaji pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus ar letālu iznākumu - tad ulmanis ar diču viņus apbalvoja .........kad priekšniecība pārkāpj noteikumus tad pietikšot ar atvainošanos -Helmani bladkad policija nāks sodīt parastos cilvēkus vienalga par ko arī tas nebūtu arī pietiks ar atvainošanos un nemaz nemēģiniet prasīt soda naudu vai ko vairāk jūs pats teicāt pietiks ar publisku atvainošanos !!!!!!!!!
reāli • 2021. gada 15. janvārī, 10:07
Helmis atlaist Ulmani un Diču nevar, jo abi pārlieku daudz zina par Helmja ēnas darījumiem. Reālākais, ka abus aizrotēs uz kādu ļoti siltu vietiņu, kur alga lielāka, atbildība nekāda un darbs mazāk. Līdzīgi kā ar Robežnieku un Briedi.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet