Atgriezties pie raksta

Izglītošanās notiek lielākoties attālināti

Valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kas ir spēkā kopš 9. novembra, Ministru kabinets ir pagarinājis līdz 7. februārim, tās laikā ir noteikta virkne ierobežojumu.

Tā kā Covid-19 izplatība Latvijā vēl joprojām turpinās, līdz 25. janvārim ir pagarināti drošības pasākumi, kas vērsti uz to, lai cilvēki pēc iespējas mazāk satiktos ar cilvēkiem ārpus savas mājsaimniecības. 


Ārkārtējās situācijas laikā noteiktie drošības pasākumi vairākos aspektos skar arī izglītības jomu: līdz 22. janvārim 1. – 4. klašu skolēniem ir pagarināts ziemas brīvlaiks; 5. – 12. klašu skolēni no 11. janvāra mācās attālināti (līdz šim attālināti mācījās tikai 7. – 12. klašu skolēni). 


"Visās novada izglītības iestādēs šodien, 11. janvārī, pēc brīvdienām ir atsāktas mācības atbilstoši Ministru kabineta noteiktajai kārtībai, t.i., attālināto mācību procesu uzsākuši 5. – 6. klašu izglītojamie. Arī profesionālās ievirzes izglītības iestādes – Ogres Mūzikas un mākslas skolas un Madlienas Kārļa Kažociņa Mūzikas un mākslas skola –  ir uzsākušas attālināto mācību procesu," informē Ogres novada izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Ieva Švēde. 


Ogres novada Sporta centrs un Ogres Basketbola skola mācību procesu turpina nepārtraukti saskaņā ar valstī noteiktajiem ierobežojumiem attiecībā uz sporta nodarbībām. Mācību process notiek attālināti un klātienē ārā grupās pa izglītojamajiem. 


Interešu izglītība un dažādi mēģinājumi arī drīkst notikt tikai attālināti. 


I.Švēde atgādina, ka brīvpusdienu nodrošināšana izglītojamajiem, kuru dzīvesvieta deklarēta Ogres novada administratīvajā teritorijā un kuriem mācību process notiek attālināti, un kuri atbilst noteiktiem kritērijiem, turpinās 7. – 12. klašu izglītojamajiem no 4. janvāra, savukārt brīvpusdienu nodrošināšana 5. – 6. klašu izglītojamajiem atsākta šodien. Par brīvpusdienu iespējām jāsazinās ar klašu audzinātājiem vai izglītības iestāžu sociālajiem pedagogiem. 


Pirmskolas izglītības iestādes turpina darbu klātienē. 


Savukārt Ogres novada pašvaldības izglītības pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītāja Sandra Grunte informē, ka Ogres novada pašvaldībā no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta saņemtas daudzreiz lietojamās higiēniskās sejas maskas, kas paredzētas gan pedagogiem, gan izglītojamajiem kā vispārizglītojošajās skolās un profesionālās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs, tā arī bērnudārzos. 


"Pašvaldība ir saņēmusi 2929 maksas pieaugušajiem un 1863 maskas bērniem, katras izglītības iestādes vadībai ir zināms saņemamo masku skaits un to sadalījums personālam un attiecīgā vecuma izglītojamajiem. Lūdzu izglītības iestāžu vadītājus nevilcināties ar masku saņemšanu no pašvaldības un izsniegšanu darbiniekiem un izglītojamajiem," uzsver S. Grunte. 

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/48899

2021. gada 11. janvārī, 16:26, Aktualitātes
ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

vienlīdzība • 2021. gada 11. janvārī, 17:55
ja mācības attālināti, pusdienām arī jābūt attālinātām - var skatīties, kā citi ēd

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet