Atgriezties pie raksta

Ziemassvētku rotājumi būs apskatāmi līdz janvāra beigām

Klusi un mierīgi jau ir atzīmēti Ziemassvētki, sagaidīts arī Jaunais – 2021. – gads. Šajās dienās Ziemassvētkus svin pareizticīgie un vecticībnieki.

Lai ilgāk saglabātu svētku noskaņu un ienestu gaišumu arī ikdienā, Ogres pilsēta skaistajā svētku rotā būs tērpusies vēl gandrīz mēnesi – līdz pat 31. janvārim. 


Šogad mūsu pilsēta rotājusies īpaši krāšņi, priecējot gan novada iedzīvotājus, gan arī viesus no tālākiem Latvijas nostūriem. 


Ogres centrā esošie koki izdekorēti ar gaismas virtenēm, aptinot tās ap koku stumbriem un zariem; ir izvietotas gaismas bumbas liepu galotnēs Brīvības ielas gājēju posmā. Ielu apgaismojuma stabos izvietotas siltos toņos veidotas saulītes un pārsliņas. 


Gan pilsētā, gan arī novada pagastos redzami mirdzoši gaismas eņģeļi – tie izvietoti katras kristīgās draudzes tuvumā, itin kā sargājot mūs visus un aicinot aizdomāties par būtisko. 


Bērniem (un arī daudziem pieaugušajiem) vislielākais prieks un pārsteigums ir par Mālkalnes prospektā novietoto grezno karieti zirgu pajūgā – vienu no skaistākajām un neparastākajām Ziemassvētku dekorācijām visā Latvijā. Tā veidota no 60000 mazām lampiņām, kas savītas 1 km garumā. Kariete radīta par godu kādreizējai Krievijas valdniecei Katrīnai I, kuras izcelsme esot saistīta ar Ogres apkaimi. 


Kā jau ierasts, pilsētas centrā – skvērā iepretim Ogres novada pašvaldības ēkai – arī šogad izvietota Kristus dzimšanas ainiņa. Savukārt Ziemassvētku vecītis šogad pie savām kamanām nofotografēties aicina Kartonfabrikas rajonā. 


Un, protams, Ziemassvētku gaisotne nav iedomājama bez krāšņi izrotātām eglēm. Šogad to pilsētā ir ļoti daudz – gan lielās egles pilsētas centrā, Mālkalnes prospektā un Kartonfabrikas rajonā, gan no spožām lampiņām veidotā egle Mālkalnes prospekta un Tīnūžu ielas rotācijas aplī, gan mazākas egles un eglītes citviet pilsētā, kuru rotāšanā piedalījušies arī dažādi uzņēmumi, iestādes un amatiermākslas kolektīvi. 


Lai iedzīvotājiem un viesiem būtu ērtāk apskatīt pilsētas rotu, ir izveidota arī karte ar diviem pastaigu maršrutiem (2 un 5,5 km garumā), kurā atzīmētas skaistākās vietas pilsētā. 


Ogres novada pašvaldība aicina rotājumu apskatei iespēju robežās izvēlēties laiku, kad ielās uzturas mazāk cilvēku, un ievērot visas valstī noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības un ierobežojumus.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/48865

2021. gada 7. janvārī, 09:54, Aktualitātes
ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

iedzivotajs • 2021. gada 7. janvārī, 19:10
Kapec teret naudu ,jau pietiekosi.
pensionars • 2021. gada 7. janvārī, 12:42
kur tik Katrina nav dzimusi ,gan Viskos,gan Aluksne,gan Ogre,apmeram ka Lenins ar to balka nesanu

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet