Atgriezties pie raksta

Pašvaldības veiktie preventīvie drošības pasākumi ir bijuši efektīvi

Pašvaldības veiktie preventīvie drošības pasākumi ir bijuši efektīvi.Ogres novada pašvaldība ir saņēmusi dzīvojamās mājas Ogrē, Mālkalnes prospektā 38, iedzīvotāju Covid-19 testēšanas rezultātus.

Jau vēstīts, ka 4. janvāra vakarā 102 šīs mājas iedzīvotājiem izdalīti siekalu parauga savākšanas komplekti, savukārt nākamās dienās rītā 84 atpakaļ saņemtie komplekti tika nogādāti uz laboratoriju izmeklējuma veikšanai. 


Pašvaldība ir saņēmusi informāciju, ka Covid-19 tests ir pozitīvs 7 personām (1. stāvā 4, 4. stāvā 2 un 5. stāvā 1). Pašvaldības vadība atzīst, ka, gaidot testēšanas rezultātus, bija bažas par lielāku saslimušo personu skaitu. "Nelielais saslimušo cilvēku skaits apliecina, ka pašvaldības veiktie preventīvie drošības pasākumi, kas tika uzsākti 23. decembrī, kad šajā mājā tika konstatēts pirmais saslimšanas gadījums, ir bijuši efektīvi," uzsver Ogres novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Dana Bārbale. 


Pēc testēšanas rezultātu saņemšanas operatīvajā sanāksmē tika nolemts, ka ar Covid-19 saslimušie 2 bezpajumtnieki, kuri pavasarī no pagaidu izmitināšanas telpām tika pārvietoti uz ēku Mālkalnes prospektā 38, tiks izmitināti izolētās telpās Mālkalnes prospektā 30 un viņiem kā sociāli mazaizsargātām personām tiks nodrošināta ēdināšana. 


Covid-19 konstatēts kādai gulošai personai, kura aprūpe tiek nodrošināta par šīs personas līdzekļiem un kuram pašvaldības palīdzība nav nepieciešama. Visiem cilvēkiem, kuriem Covid-19 tests ir pozitīvs un kuri turpina uzturēties savos mājokļos Mālkalnes prospektā 38, un viņu kontaktpersonām, ir stingri jāievēro visi epidemioloģiskie noteikumi, t.sk. pārvietošanās ierobežojumi. 


Pašvaldības aģentūrai "Ogres komunikācijas" ir uzdots nekavējoties informēt visus dzīvojamajās mājas Mālkalnes prospektā 38 iedzīvotājus par situāciju saistībā ar Covid-19, kā arī nodrošināt dezinfekcijas pasākumus un dezinfekcijas līdzekļu pieejamību koplietošanas telpās. 


Pašvaldība aicina iedzīvotājus stingri ievērot epidemioloģiskās un higiēnas prasības, īpaši svarīgi tas ir dzīvojamajā mājā, kur ir koplietošanas virtuves un sanitārie mezgli.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/48864

2021. gada 7. janvārī, 09:50, Aktualitātes
ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

Ivars • 2021. gada 9. janvārī, 14:37
tiešām no 24.XII guļ
ogrēniete • 2021. gada 9. janvārī, 13:21
dzirdēju, ka Ogrē daudz kovida slimnieku, bet cik īsti?
Ogrēnietis • 2021. gada 7. janvārī, 20:10
Nu cik var gvelzt.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet