Atgriezties pie raksta

Aizvadītajā gadā likts pamats vairākām jaunām iecerēm

2020. gadā tika uzsākta jaunu ideju īstenošana novada nemitīgai attīstībai.

Ogrē tiks būvētas mūsdienīgas ēkas izglītībai un sportam 


Aprīlī ar pilnsabiedrību "MMG" tika noslēgts līgums par jaunās Ogres Valsts ģimnāzijas un sporta ēkas būvprojekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību. Minēto ēku kompleksu, kurā plānots nodrošināt mācību procesu 600 izglītojamajiem, paredzēts būvēt Ogres pilsētas teritorijā starp Meža prospektu, Zaķu ielu un Dzilnas ielu. Šobrīd turpinās jaunās ģimnāzijas ēkas un tās sporta ēkas projektēšanas darbi. Paredzams, ka jaunā skolas un sporta ēka savas durvis varētu vērt 2022. gada septembrī. Darbi tiek veikti Eiropas Savienības fonda projekta "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi Ogres novadā" ietvaros. 


Pārņemti īpašumi jaunu ieceru īstenošanai 


Ogres novada pašvaldība ir pārņēmusi īpašumā vairākus nekustamos īpašumus Ogrē – Brīvības ielā 40, kur paredzēts izveidot Jauniešu māju, un Brīvības ielā 3 rožu dārza un bērnu rotaļu laukuma ierīkošanai. 


Novada pašvaldība pieņēmusi lēmumu bijušā Ogres Tautas nama ēkā, Rīgas ielā 15, veidot Operetes un muzikālo teātri; ar Kultūras ministriju ir noslēgts nodomu protokols, saskaņā ar kuru pašvaldība apņemas savā īpašumā iegūt bijušā Ogres Tautas nama ēku, nodrošināt būvniecībai nepieciešamos pašvaldības budžeta līdzekļus un piesaistīt citu publisko un privāto personu līdzekļus. Savukārt Kultūras ministrija apņemas sadarboties ar Ogres novada pašvaldību finanšu līdzekļu piesaistē, deleģēt pārstāvi pašvaldības darba grupā teātra darbības modeļa izstrādei un veicināt daudzpusīgas profesionālās mākslas, tostarp muzikālā teātra, attīstību un pieejamību reģionos, paredzot šim mērķim finansējumu Valsts kultūrkapitāla fonda īstenotajās mērķprogrammās. Operetes un muzikālā teātra ēkas būvniecības projektu plānots īstenot līdz 2024. gada 18. novembrim. 


Šogad tika izsludināts metu konkurss ""Ogres vārti" attīstības priekšlikumi" ar mērķi iegūt vispiemērotāko metu – būvniecības ieceres pirmsprojekta materiālu īpašumam Rīgas ielā 45, Ogrē, kuru pašvaldība iecerējusi attīstīt kā Ogres reprezentācijas vietu, kas simbolizē Ogri kā modernu, inovatīvu un plaukstošu kūrortpilsētu. Iesniegtie priekšlikumi tika izvērtēti, nosakot trīs iespējamās attīstības ieceres. Iepirkumu komisija ir pieņēmusi lēmumu par pretendenta izvēli, taču tiek gaidīts Iepirkumu uzraudzības biroja atzinums.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/48861

2021. gada 6. janvārī, 16:59, Aktualitātes
ogresnovads.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet