Atgriezties pie raksta

Ogres, Lielvārdes un Ķeguma novadu pašvaldībās jāuzsāk bioloģiski noārdāmo atkritumu dalītā vākšana

Visās Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģiona pašvaldībās no 1.janvāra jāuzsāk bioloģiski noārdāmo atkritumu dalītā vākšana, informē Valsts kanceleja. Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģionā ietilpst arī Ogres, Lielvārdes un Ķeguma novadu pašvaldības.

Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem un komersantiem būs pienākums šķirot šos atkritumus.


Valsts kanceleja atgādina, ka saskaņā ar Dabas resursu nodokļa likumu no 1.janvāra pieaugušas nodokļa likmes par atkritumu apglabāšanu, kas nozīmē, ka paaugstināsies arī maksa par nešķirotu atkritumu apsaimniekošanu.


Tomēr iedzīvotāji un komersanti tāpat kā līdz šim var samazināt savus izdevumus par atkritumu apsaimniekošanu, aktīvi šķirojot atkritumus mājās un darba vietas, tādejādi samazinot nešķiroto atkritumu apjomu, kā arī pārdomāti un gudri iepērkoties un izvēloties ilgtspējīgākas preces, tādējādi samazinot radīto atkritumu apjomu kā tādu.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/48842

2021. gada 4. janvārī, 12:00, Aktualitātes
Ogrenet

Jaunākie komentāri

oho • 2021. gada 5. janvārī, 17:43
Kāds sviests!
Ja neesmu uz TU ar IT • 2021. gada 5. janvārī, 17:27
Goda vārds, neviens kāpņu telpā neizvieto skaidrojumu par to, ka pareizi jāšķiro. SkaTOS - diez vai tik daudzi samestu visu kopā kā atkritumus, ja zinātu kā pareizi šķirot un kāds atgādinātu, ka tā n x mazāk būtu jātukšo konteineri!
Atbildiet, lūdzu! • 2021. gada 5. janvārī, 13:58
vai loģiski šķirot atsevišķi papīru no plastmasas, ja abus konteinerus saber vienā atkritumu savākšanas mašīnā? Izskatās pēc izrādīšanās vai arī cilvēku muļķošanas. Daudzi cilvēki tieši tādēļ vairāk arī nešķiro. Ko nu? Āksti!!!

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet