Atgriezties pie raksta

Aizliegts atrasties uz visu Ogres ūdenstilpju ledus

Pastiprinoties salam, ūdenstilpes pakāpeniski pārklājas ar ledus kārtiņu, tomēr atrasties uz ledus nav droši ne bērniem, ne pieaugušajiem.




 

Kā jau informēts, Ogres novada pašvaldība 15. decembrī ir izdevusi rīkojumu par aizliegumu atrasties uz Ogres novada administratīvajā teritorijā publiskās vietās esošo publisko ūdenstilpju ledus.


Saskaņā ar Zemes pārvaldības likuma 15.panta astoto daļu pašvaldībai ir tiesības noteikt aizliegumu atrasties uz tās administratīvajā teritorijā esošo iekšzemes publisko ūdeņu un citu tās valdījumā esošo ūdeņu ledus, kā arī tās administratīvajai teritorijai piegulošo jūras piekrastes ūdeņu ledus tādās vietās, kur var tikt apdraudēta personas dzīvība un veselība. Izvērtējot iespējamo personas dzīvības un veselības apdraudējumu, kā arī ņemot vērā laikapstākļus un faktisko ledus stāvokli, šī gada 15. decembrī izdots rīkojums, kas nosaka, ka līdz ledus izkušanai personām ir aizliegts atrasties uz Ogres novada administratīvajā teritorijā esošo publisko ūdenstilpju ledus. 


Pašvaldība atgādina, ka par aizlieguma pārkāpšanu saskaņā ar Administratīvo sodu likuma par pārkāpumiem pārvaldes, sabiedriskās kārtības un valsts valodas lietošanas jomā 9.pantu personai var piemērot naudas sodu līdz divdesmit naudas soda vienībām. Rīkojuma izpildi kontrolē Ogres novada pašvaldības policija.


Ik gadu ziemas periodā vairāki desmiti cilvēku ielūzt ledū un noslīkst. Vizuāli novērtēts ledus biezums ne vienmēr ir noteicošais faktors drošībai uz ledus, jo biežās laika apstākļu maiņas, mijoties salam ar atkusni, ledus izturību mazina. Jāņem vērā, ka ledus sega uz ūdenstilpēm neveidojas vienmērīgi, tā ir biezāka pie krastiem, bet ūdenstilpes vidū var būt plāna. Līdzās tam ledus būs plānāks arī vietās, kur ir straume, zemūdens avoti, pietekas, niedres, pie tiltu pārvadiem. Turklāt vietām sasnigusī sniega sega var veidot mānīgu priekšstatu par to, ka ledus ir izveidojies pietiekami biezs, lai noturētu cilvēka svaru. 


Ko darīt, ja tomēr esi ielūzis ledū šeit:

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/48713

2021. gada 6. janvārī, 11:18, Aktualitātes
ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

ogre • 2021. gada 6. janvārī, 17:30
lai noker pa ledu debilie ogres menti
pētnieks • 2020. gada 27. decembrī, 23:29
teorētiski - arī sasalusi peļķe savā ziņā ir ūdenstilpe; ne visas sasalušās peļķes ir iespējams apiet bez uzkāpšanas uz ledus
??? • 2020. gada 27. decembrī, 19:34
Kāpēc nedrīkst? Vai uz ledus ir Covid-19?

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet