Atgriezties pie raksta

Ogres Zilie kalni piedāvā atpūtu dabā nedodoties ārpus pilsētas Foto

Atpūta svaigā gaisā ne vien stiprina organismu, bet arī ļauj smelties iedvesmu, sakārtot domas un pamanīt dabas daudzveidību mums apkārt. 


Dabas parks "Ogres Zilie kalni" ir lieliska vieta dabas baudīšanai kopā ar ģimeni, draugiem vai vienatnē, turklāt tas ir atvērts visu diennakti un viegli sasniedzams ar kājām vai sabiedrisko transportu, jo pilsēta ir vien pastaigas attālumā.

Brīvā laika pavadīšana dabas parkā jau kļuvusi par daudzu Ikšķiles un Ogres pilsētu iedzīvotāju neatņemamu dzīves sastāvdaļu, taču pēdējos gados Zilo kalnu dabas parka piedāvājumu novērtējuši un iecienījuši arī tūristi no citām Latvijas pilsētām. 


Realizējot vairākus labiekārtošanas darbu projektus, aktīvai atpūtai parkā izveidota 12,4 kilometru gara velosipēdu taka, ierīkotas meža trenažieru vietas, bērnu aktivitāšu un aktīvās atpūtas laukumi, kā arī iekārtotas takas, kuras izmantojamas ne vien pastaigām, bet arī skriešanai, nūjošanai un citām sportiskām aktivitātēm.  


Jau 5 sezonas no pavasara līdz rudenim lielus un mazus aktīvās atpūtas cienītājus ciemos gaida piedzīvojumu parks  Milžu taka, piedāvājot doties aizraujošā šķēršļu joslā, kas izvietota starp Zilo kalnu parka kokiem un iedzert krūzi tējas vai kafijas Milža kafejnīcā.


Savukārt veidojoties pietiekami biezai sniega segai, Zilajos kalnos tiek iekoptas distanču slēpošanas trases, kas tumšajās vakara stundās tiek izgaismota. Apmeklētāju ērtībai sadarbībā ar OZK inventāra nomas punktu, pie trases ir iespēja iznomāt slēpošanai nepieciešamo inventāru, savukārt siltajā sezonā nomai tiek piedāvāti elektro velosipēdi. 


Tiem, kas alkst izbaudīt ko aizraujošu un doties dabā pavisam neierastā veidā, sadarbībā biedrību "SNIEGA SUŅI" Zilo kalnu parkā ir iespēja vizināties ar sniega suņu pajūgu. Ziemā izbraucieni notiek ar kamanām savukārt bezsniega periodā, ja gaisa temperatūra nepārsniedz +15 grādus, ar pajūga ratiem. 


Par īpaši apmeklētu un atpūtnieku iemīļoti vietu kļuvusi Zilo kalnu teritorijā esošā Dubkalnu ūdenskrātuve, kas var lepoties ar ļoti tīru un dzidru ūdeni, kas lieliski piemērots peldēšanai un niršanai. Pie ūdenskrātuves izveidotas labiekārtotas atpūtas vietas, kas aprīkotas ar ģērbtuvēm un labierīcībām, turklāt speciāla atpūtas vieta ūdenskrātuves Dienvidu krastā ierīkota arī apmeklētājiem ar dzīvniekiem. 


Tā kā cilvēki labprāt dodas garās pastaigās ūdenskrātuves tuvumā, Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldību aģentūras "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra" domājot par nākamajiem labiekārtošanas darbiem, kā vienu no tuvākās nākotnes plāniem iezīmējusi pastaigu takas izveidi apkārt Dubkalnu ūdenskrātuvei. Plānots, ka taka savienosies ar jau esošajām pastaigu takām, piemēram, taku, kas ved uz 30 m augsto skatu torni no kura  paveras iespaidīgs skats uz skaistajiem Daugavas lokiem, plašiem mežiem un pilsētas panorāmu.


Plānojot atpūtu dabas parkā "Ogres Zilie kalni", plašāku informāciju par labiekārtoto atpūtas vietu, bērnu aktīvās atpūtas un sporta laukumu, kā arī dabas taku izvietojumu, iesakām aplūkot Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūras mājas lapā. Mājas lapā pieejama arī interaktīva dabas parka karte un informācija par sadarbības partneriem un to  piedāvājumiem. 


Zilie kalni ir vieta, kur dažādos gadalaikos vērot dabas daudzveidību, gūt prieku un noteikti atgriezties.


 

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/48712

2020. gada 16. decembrī, 11:38, Aktualitātes
Ogrenet

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet