Atgriezties pie raksta

Blakus pastaigu celiņam pie Ogres upes tapusi "Vingruma pietura"

Gājēja celiņa malā pie Ogres upes, Brīvības ielas tuvumā, speciāli izbūvētā "kabatā" ir ierīkota "Vingruma pietura", kurā uzstādīti četri āra trenažieri, informācijas stends un velonovietne.


 

Aizpagājušajā gadā tika izbūvēts gājēju celiņš gar Ogres upi, kas savieno abus Ogres upes aizsargdambjus. Tā malā tika izveidota arī speciāla kabata, nosaucot to par "Vingruma pieturu" ar domu uzstādīt tajā āra trenažierus. 


Pagājušajā gadā pašvaldība piešķīra līdzekļus un ierīkoja trenažieru laukumiņu, ņemot vērā labo pieredzi Jāņa Čakstes prospekta rotaļu laukumā, paredzēja arī gumijas segumu.


Iedzīvotājiem Ogres upes krastā ir radīta papildu iespēja veselīgi un sportiski pavadīt brīvo laiku svaigā gaisā, sakoptā un drošā vidē. "Vingruma pieturā" uzstādīts viens airēšanas, viens slēpošanas un divi lokanības trenažieri jauniešiem un pieaugušajiem. Trenažieri izvēlēti tā, lai varētu nodarbināt pēc iespējas dažādākas muskuļu grupas. Tie ir izvietoti ar skatu uz Ogres upi, lai vingrojot būtu iespēja izbaudīt skaisto upes ainavu. Tuvumā ir izvietots arī informācijas stends ar norādēm par trenažieru pareizu izmantošanu. 


Projekta izstrādi un būvdarbus veica SIA "Alejas projekti", tā izmaksas ir 10 491.42 EUR bez PVN. Aprīkojums ir brīvi pieejams, un to var izmantot ikviens, kas vēlas nodarboties ar sportiskām aktivitātēm un ir veselīga dzīvesveida piekritējs.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/ogre/aktualitates/48635

2021. gada 2. janvārī, 10:00, Aktualitātes
ogresnovads.lv

Jaunākie komentāri

BONOPARTS nr. 2 • 2021. gada 9. janvārī, 13:15
ARĪ BALSOŠU PAR HELMANI
skaistummīls. • 2021. gada 4. janvārī, 10:23
Mums ir ļoti daurz skaistu vietu. Melnais pārliktais akmens, skaistais neizgaismotais pulkstenis, gaumīgās karātavas, lietderīgās pūstošās lētās laipas.
.>JAYZ • 2021. gada 3. janvārī, 16:00
Tev absolti taisnība. Nevaru čīkstēt, jo pēdējos sešus gadus vēlēšanās nepiedalos. Nav par ko balsot.Gan jav atkal šo sporcmenini vai iepriekšējo sū...brāli ievēlēs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet