Atgriezties pie raksta

Mājas aprūpes pakalpojums personu dzīves vietās Lielvārdes novadā deleģēts biedrībai "Latvijas Samariešu apvienība"

Tāpat kā pērn, arī šogad, no 1. janvāra, mājas aprūpes pakalpojums personu dzīves vietās uzticēts biedrībai "Latvijas Samariešu apvienība", un šis deleģēšanas līgums ar pašvaldību ir noslēgts uz 1 gadu.

Šādu lēmumu Lielvārdes novada dome pieņēmusi pērnā gada 28. oktobra sēdē (lēmums nr. 325), ievērojot to, ka novadā pieaug pieprasījums pēc aprūpes mājās pakalpojuma un ir nepieciešams veidot strukturālu risinājumu, lai Lielvārdes novadā deklarētos iedzīvotājus nodrošinātu ar minēto pakalpojumu.


Aprūpe mājās nosaka pamatvajadzību apmierināšanu personām, kuras objektīvu iemeslu dēļ sevi nevar aprūpēt. Tas noteikts atbilstoši sociālā darbinieka izvērtējumam, nodrošinot noteikta laika aprūpi mājās, specializēta transporta pakalpojumus personām ar funkcionāliem traucējumiem, kā arī "Drošības poga" pakalpojums – nepārtrauktas saziņas iespējas un informatīvu atbalstu un palīdzību 24 h diennaktī. 


Biedrība "Latvijas Samariešu apvienība" ir sabiedriskā labuma organizācija ar vairāk kā 15 gadu pieredzi sociālo pakalpojumu sniegšanā. Biedrība ir sertificēta kā daudzu sociālo pakalpojumu sniedzējs, ārstniecības un izglītības iestāde. Biedrība piedāvā daudzus sociālus, medicīniskus un apmācības pakalpojumus, kas klientiem ir pieejami gan ar pašvaldību vai darba devēju līdzdalību, gan arī individuāli.


Deleģēšanas līgums "Latvijas Samariešu apvienība" (2021) šeit:


Informāciju sagatavoja: Maruta Petunova,Komunikācijas un tūrisma nodaļas vadītāja

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/lielvarde/48916

2021. gada 13. janvārī, 11:15, Lielvārdes novada jaunumi
lielvarde.lv

Jaunākie komentāri

komentārs • 2021. gada 19. janvārī, 09:45
Te diskusija iet ne pa jokam.Tik klusībā gribas cerēt,ka Samariešu vadība arī pārlasa un izdara secinājumus,vai vismaz sociālie dienesti,kas deliģē Samriešus,šo dabu veikt.Vai tiešām neizdra secinājumus?Vai tiešām tik tālu visi nodzīvojušies,ka papīram lielāks spēks,kā dzīvam cilvēkam?Uz kurieni pasaule iet...Nekas vairs nav pēc dabas likumiem,bet pēc cilvēka alkatīgā prāta un ne visai loģiskā sprieduma tieši aprūpes jomā.
:( • 2021. gada 19. janvārī, 08:37
Jā, Latvijā labplājības jomā lietoto vārdu "aprūpe" sen būtu jāizstāj ar "apkope", kas atbilst realitātei.
kauns • 2021. gada 18. janvārī, 19:24
Lasot šo visu-pārņem jocīgas sajūtas.Vecos cilvēkus aprūpē Samarieši...Tā nav aprūpe,bet īss brīdis pie šī vecā cilvēka.Nenosodiet to darbinieku,kas dara šo darbu,jo laukos jau tā darba nav...Par to kontingentu tā ir,kā ir...Nenosodiet arī bērnus,mazbērnus-laiks tāds,visi skrien pa darbiem,pelna dienišķo maizi...Āmen...

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet