Atgriezties pie raksta

Lielvārdes novada pašvaldība izsaka pateicību Albertam Zaķītim par ugunsnelaimē nonākušu cilvēku glābšanu

Otrdien, 29. decembrī, Lielvārdes novada pašvaldības priekšsēdētāja Santa Ločmele un priekšsēdētājas vietniece Vita Volonte pasniedza Lielvārdes novada pašvaldības apbalvojumu “Pateicība” lēdmanietim Albertam Zaķītim par drosmīgu rīcību, glābjot ugunsnelaimē nonākušu cilvēku dzīvības.

20. decembra naktī, neuzmanīgi rīkojoties ar uguni, Lēdmanes pagasta daudzdzīvokļu mājā "Cīruļi" aizdegās dzīvoklis. Tajā atradās divi pensijas vecuma iedzīvotāji. Riskējot ar savu veselību un dzīvību, Alberts Zaķītis uzlauza degošā dzīvokļa durvis un kopā ar citiem īrniekiem veica ugunsgrēka likvidēšanas darbus, paralēli tam no nāves izglābjot degošā dzīvokļa iemītniekus.


"Bieži vien cilvēki, kas dara lielas lietas un pat glābj dzīvības., pēc tam saka – "tā jau būtu rīkojies jekurš". Jā, tai būtu jābūt ikviena cilvēka rīcībai, tomēr ne visi spēj reaģēt pareizi, daudzus pārņem bailes un nedrošība. Tā ir drosme, cilvēku mīlestība un atbildība par tiem, kas mums ir līdzās, un tādu cilvēku, kas īstajā brīdī spēj tik cildeni un cilvēciski reagēt, nemaz nav tik daudz. Tāpēc mēs vēlamies izcelt šos cilvēkus, pateikt paldies un pastāstīt par tiem arī citiem," saka Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja Santa Ločmele.


"Ja šodien sabiedrībā saka, ka visi mūsdienās ir bezatbildīgi, visiem ir vienalga, tad šis gadījums pierāda, ka drosmei, pašaizliedzībai un izpalīdzībai ir vieta mūsu sabiedrībā un tā nekur nav pazudusi", teic Vita Volonte.


Alberts Zaķītis uz Lēdmani pārcēlies dzīvot vien pirms diviem gadiem. Dzīves laikā viņš bijis ugunsdzēsējs, kas glābis daudzu cilvēku dzīvības, tāpēc arī šajā reizē pratis rīkoties drosmīgi un mērķtiecīgi pielietojot savas zināšanas un prasmes.


Sagatavoja Anita Saka,informācijas līdzekļu redaktore

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/lielvarde/48818

2020. gada 30. decembrī, 09:54, Lielvārdes novada jaunumi
lielvarde.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet