Atgriezties pie raksta

Tiks izbūvēta jauna iela projektā "Pirmsskolas izglītības iestāde, Avotos, Lielvārdē, Lielvārdes novadā"

Šī gada 14.decembrī tika uzsākti priekšdarbi ielas būvniecībai, lai nodrošinātu piekļuvi pie nākotnē būvējamas pirmsskolas izglītības iestādes Avotos, kā arī lai radītu sakārtotu transporta plūsmu.

Ielas būvniecība ir projekta pirmā kārta, turpretī ēkas būvniecību kā otro projekta kārtu plānots realizēt pēc aizdevuma saņemšanas. Jaunizbūvētā iela savienos Avotu un Meža ielas. Attiecīgi iedzīvotājiem būs ērtāka un drošāka pārvietošanās starp dzīvojamiem masīviem, kā arī tiks veidots plašāks ceļu infrastruktūras tīkls. Tāpat būvniecības procesā tiks izveidots auto stāvlaukums jaunā bērnudārza un skolas apmeklētājiem. Tomēr, lai nodrošinātu drošu ielu tīkla izbūvi piekļuvei gan autovadītājiem, gan bērniem, ir nepieciešams izcirst atsevišķus kokus, kas traucē būvniecības izpildei.


"Katram mūsu zaļajā un dzīvības pilnajā novadā stādītam vai savvaļā izaugušam kokam ir vērtība. Tomēr lielākoties šajā būvniecības procesā izcirstie koki ir sasnieguši savu bioloģiskā vecuma robežu. Vēlos vērst iedzīvotāju uzmanību uz to, ka pašvaldība vēlas sakārtot un labiekārtot teritoriju tā, lai tā būtu ne vien skaista, bet arī ilgtermiņā droša un ērta. Drošus un ērtus apstākļus novada bērniem teritorijā pie jaunā bērnudārza un skolas radīs sakārtota ielu infrastruktūra. Savukārt par zaļās zonas jauniem risinājumiem domāsim, rodot labāko vietu un apstākļus jaunu, skaistu un ilgtermiņā dzīvotspējīgu koku stādīšanai," saka pašvaldības izpilddirektore Inga Reķe, vienlaikus piebilstot, ka pašvaldība darīs visu, lai iespēju robežās pameža teritoriju sakārtotu un sargātu no būvniecības radītajiem apstākļiem.


Jaunās pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes projekts tapis, pamatojoties uz 2012.gadā izstrādāto un ar domes lēmumu apstiprināto detālplānojumu par Meža ielu 16A, 18A, 20 un Avotu ielu 6A Lielvārdē. Viena no būtiskām problēmām detālplānojuma skartajā teritorijā bijusi nepietiekama ielu tīklu izveide, kas traucējusi radīt mūsdienīgu un ērtu ceļu infrastruktūru iedzīvotājiem. Plānojuma ietvaros paredzēta teritorijas attīstība – gan jaunu elektrolīniju, gan ūdens kanalizāciju pievadu, gan arī neatņemamas infrastruktūras sastāvdaļas – jaunu ielu izbūve.


Detālplānojuma ietvaros 2012. gadā tika veikta sabiedriskā apspriešana. Tāpat, lai iepazīstinātu ar jaunā bērnudārza ieceri, pašvaldība ar iedzīvotājiem tikās 2020.gada 23.janvārī.


Maruta Petunova,Komunikācijas un tūrisma nodaļas vadītāja

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/lielvarde/48709

2020. gada 16. decembrī, 08:00, Lielvārdes novada jaunumi
lielvarde.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet