Atgriezties pie raksta

Lielvārdē tiks uzsākta Lāčplēša laukuma pārbūves nākamā kārta

Piektdien, 11.decembrī, Lielvārdes novada dome ārkārtas sēdē lēma piešķirt finansējumu Lielvārdes pilsētas Lāčplēša laukuma pārbūves nākamajai kārtai. Šogad paredzēts noslēgt līgumu un jau nākamā gada sākumā tiks uzsākti būvdarbi. To laikā plānots laukumu padarīt funkcionālāku, kā arī ērtāku iedzīvotāju atpūtai. Kopējais plānotais projekta īstenošanas termiņš ir 2021.gada 1.jūnijs.  

Projekta ietvaros tiks modernizēta laukuma centrālā daļa, kā arī izveidots skvērs ar jauniem objektiem. Laukuma centrālajā daļā būs atjaunots bruģa segums gājēju celiņiem, atjaunota autostāvvieta uz Skolas ielas, kā arī piemeklēti jauni risinājumi zaļajai zonai. Viens no laukuma galvenajiem elementiem būs strūklaka, kā arī laukums tiks papildināts ar jaunām atkritumu urnām.


"Ilgi un mērķtiecīgi strādājām pie tā, lai iedzīvotājiem radītu vietu, kur sanākt kopā – gan ikdienā, gan svētkos. Šeit, ābeļu dārzā, ar skatu uz jauno strūklaku, varēs nākt gan iedvesmoties jaunām iecerēm, gan arī pavadīt laiku ar sev mīļajiem. Tāpat, gada tumšajā laikā, laukumā skatienus priecēs šogad iestādītā eglīte, kurai apkārt citus gadus varēsim pulcēties un priecāties par tās svētku rotu. Es ticu, ka, būvdarbus noslēdzot, pilsētas skvērs kļūs iedzīvotājiem un to ģimenēm draudzīgāks, kā arī tūristu acīm pievilcīgāks," pauž Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja Santa Ločmele.


Jau iepriekš, uzsākot Lāčplēša laukuma pārbūvi, izveidots gājēju ceļš no Ausekļa līdz Skolas ielai, kā arī uzsākta tirgus laukuma izveide. Tāpat radītas pirmās Lielvārdē publiski pieejamās labierīcības un ūdens ņemšanas vieta. Pēc šīs laukuma pārbūves kārtas realizēšanas atkārtoti plānots pievērsties tirgus daļas paplašināšanai, kā arī izbūvēt jaunu rotaļu laukumu.


Būvdarbu izmaksas šai kārtai kopā ar autoruzraudzības un būvuzraudzības izmaksām ir 457 110 EUR bez PVN.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/lielvarde/48679

2020. gada 11. decembrī, 15:57, Lielvārdes novada jaunumi
www.lielvarde.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet