Atgriezties pie raksta

Valsts policija pauž pateicību Lielvārdes novada pašvaldībai par sekmīgu sadarbību

Ceturtdien, 10.decembrī, Lielvārdes novada pašvaldībā viesojās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa jaunais priekšnieks Juris Nicišs, lai domes vadībai izteiktu pateicību par sekmīgu līdzšinējo sadarbību un ieguldījumu noziedzīgu nodarījumu atklāšanā.

Kopīgā sarunā ar policijas pārstāvi tika pārrunāti laika gaitā kopīgi paveiktie darbi, kā arī aktuālie jautājumi nākotnes sadarbības veicināšanai.


Savā neilgajā darbības posmā jaunajā amatā J. Nicišs jau tikās ar Lielvārdes novada pašvaldības policijas vadību un pauda pārliecību, ka līdzšinējā sadarbība bijusi veiksmīga. Taču, lai pilsētu un novadu padarītu drošāku, nepieciešama arī sabiedrības līdzdalība. "Noziegumu savlaicīgas atklāšanas pamatā ir operatīva rīcība, kas sevī ietver vairākus aspektus. Policijas darbiniekiem godprātīgi un atbildīgi jāveic sava darba pienākumi, taču vairumā gadījumu tikpat būtiska ir sabiedrības līdzdalība. Tāpēc aicinu iedzīvotājus būt atvērtiem komunikācijā ar policiju, jo tieši šādi – savstarpēja dialoga rezultātā – varam palielināt noziedzīgu darījumu atklāšanas procentu. Arī šis Covid-19 krīzes laiks mums licis būt vērīgiem un ievērot personisko drošību. Vienlaikus uzdarbojas krāpnieki, kas šo situāciju izmanto savā labā, radot, piemēram, interneta iepirkšanās platformas ar mērķi izvilināt iedzīvotāju personiskos datus. Aicinu sabiedrību būt vērīgai un rūpēties par savu un savu līdzcilvēku drošību," pauž Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa jaunais priekšnieks Juris Nicišs.


"Mūsu drošība un veselība mēdz šķist tik pašsaprotama, taču nereti piemirstam, kas aiz tā visa stāv – mediķi, policisti, ugunsdzēsēji un citi pašaizliedzīga darba darītāji. Šis brīžam satraucošais un neziņas pilnais laiks mums ir iemācījis rūpēties citam par citu un būt modriem. Sarunā ar Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa priekšnieku bijām vienisprātis, ka mums kā sabiedrībai vajadzētu būt klātesošai un vienlaikus savu drošību uzticēt profesionāļiem – pašvaldības un Valsts policijas darba darītājiem. Tāpat arī kā liecinieki pēc policijas aicinājuma vai pašu vēlmes varam palīdzēt savam līdzcilvēkam nelaimē, un, kas zina, varbūt šādi citā reizē izdodas pasargāt sevi," par tikšanos saka Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja Santa Ločmele.


Maruta Petunova,Komunikācijas un tūrisma nodaļas vadītāja

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/lielvarde/48668

2020. gada 10. decembrī, 21:11, Lielvārdes novada jaunumi
lielvarde.lv

Jaunākie komentāri

pienākums • 2020. gada 11. decembrī, 09:10
"Uzturēties blakus, neievērojot 2 metru distanci drīkst tikai: ne vairāk kā 2 personas; cilvēki no vienas mājsaimniecības/ģimenes; vecāks ar nepilngadīgiem bērniem, ja nedzīvo kopā; personas, kas veic darba vai dienesta pienākumus."

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet