Atgriezties pie raksta

Jumpravas katlu mājā iedarbināts jaunais šķeldas apkures katls

Lai pārliecinātos, vai Jumpravas iedzīvotāji ziemā ar siltumu tiks nodrošināti atbilstošā kvalitātē, novembra beigās Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja Santa Ločmele kopā ar SIA "Lielvārdes Remte" valdes priekšsēdētāju Andi Siliņu iepazinās ar jaunā apkures katla darbību Jumpravas pagasta katlu mājā "Lomaņi".

Veicot nepieciešamās iepirkumu procedūras, 2019. gada 26. novembrī SIA "Lielvārdes Remte" ar SIA "AGB serviss" noslēdza līgumu par "Katlu mājas "Lomaņi", Jumpravas pagastā, pārbūvi. Veikto darbu ietvaros demontēts viens vecais šķeldas apkures katls, kā vietā uzstādīts jauns šķeldas apkures katls ar jaudu 990 KW, jauns skurstenis, jauna 10m3 ūdens akumulācijas tvertne, kustīgās grīdas, nosiltināta katla telpa. Plānots, ka jaunais apkures katls darbosies automātiskā režīmā, ar iespēju to regulēt un vadīt attālināti. 2020.gada 25. novembrī testa režīmā uzsākta jaunā apkures katla darbība, tādējādi nodrošinot nepieciešamās tehniskās, elektronikas, vadības u.c. pārbaudes. Pēc 48 stundu pārbaudes, apkures katla darbības pārbaude turpinās pastāvīgā režīmā, siltumenerģijas ražošanu Jumpravas klientiem nodrošinot ar jaunā apkures katla iekārtām. Plānots, ka līdz šā gada beigām visi projektā paredzētie darbi tiks veikti un objekts nodots ekspluatācijā.


Projekta mērķis ir uzstādīt jaunu, drošu, pilnībā automatizētu šķeldas kurināmā apkures katlu ar augstu lietderību, līdz ar to panākot efektīvāku gan kurināmā, gan strādājošo darba resursu izmantošanu.


Kopējās projekta izmaksas ir EUR 355 095.00, kredītu nodrošinot Valsts kasei, izmantojot Lielvārdes novada domes galvojumu.


SIA "Lielvārdes Remte" pārņemot Jumpravas pašvaldības aģentūru, ir veikusi ievērojamus uzlabojumus siltumapgādes sistēmā Jumpravas pagastā. 2019.gada septembrī SIA "Lielvārdes Remte" veica visu komunikāciju un tehnisko iekārtu stāvokļa novērtēšanu, kuras laikā tika izvērtēti nepieciešamie darbi un ieguldījumi, lai klientiem Jumpravā un Dzelmēs nodrošinātu kvalitatīvus siltuma un ūdens apgādes pakalpojumus.


Informāciju sagatavoja: Anita Saka,Informācijas līdzekļu redaktore

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/lielvarde/48655

2020. gada 9. decembrī, 15:54, Lielvārdes novada jaunumi
lielvarde.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet