Atgriezties pie raksta

Lielvārdes bērnu zīmējumi Latvijai dzimšanas dienā

Īsi pirms 18. novembra, Latvijas 102. proklamēšanas gadadienas svētkiem, Lielvārdes novada Mākslas skolas interešu izglītības mākslā Lēdmanes pamatskolas audzēkņi ar skolotāju Gintu Volku un Kristīni Kļavu, izlika 14 mākslas darbiņus pie Lēdmanes katoļu baznīcas.

Darbiņi tika zīmēti par godu Latvijas dzimšanas dienai. Šī tradīcija, izstādīt  bērnu zīmējumus pie baznīcas,  turpinās  jau piecus gadus. Parasti  tas notiek pavasarī, Baznīcu nakts pasākuma ietvaros. Šogad, pandēmijas dēļ, pasākums nenotika,  bet ļoti gribējās saglabāt tradīciju un savstarpēju sadarbību ar mākslas skolas pedagogiem un bērniem.  Arī  mākslas skolotāja Ginta ir ļoti priecīga par iespēju izrādīt  bērnu darbus pagasta iedzīvotājiem un iemācīt  bērniem atbildību par savu padarīto darbu, apliecinot to ar saviem  parakstiem zīmējuma stūrītī.


Bērnu darbus ļoti atzinīgi novērtēja Lēdmanes baznīcas jaunais prāvests Arnis Maziļevskis. Tikšanās reizē ar zīmējumu autoriem un skolotājām,  viņš pateicās skolotājai  Gintai un bērniem par skaistajiem darbiem un viņu degsmi  strādāt ar krāsām, kā arī uzdeva dažādus jautājumus par Dievu, tā nozīmi un dzimšanas laiku. Jaunie mākslinieki mācēja atbildēt arī uz āķīgiem jautājumiem, savukārt, dažas atbildes papildināja un precizēja pats prāvests. Savukārt skolotāja Ginta pastāstīja, ka bērni mācās ne tikai strādāt ar krāsām, bet arī ar citiem materiāliem, piemēram - mālu, kartonu, audumu, tā apgleznošanu, šūšanu u.c.. Ļoti ātri izveidojās pozitīvs kontakts starp bērniem un  prāvestu Arni. Jaunie mākslinieki bija pārsteigti par to, ka  mācītājs prot novērtēt un runāt par mākslu. Viņu  priekštats par garīdzniekiem, nu ir mainījies (tā skolotāja Ginta).


Paldies skolotājām par  veiksmīgo sadarbību!


Zenta Dreiska, Lēdmanes katoļu draudzes priekšniece

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/lielvarde/48641

2020. gada 8. decembrī, 10:20, Lielvārdes novada jaunumi
lielvarde.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet