Atgriezties pie raksta

Jumpravā svētku egli iededz Ziemassvētku vecītis un briedītis Bembijs

Ziemassvētku eglītes iedegšana Jumpravā šogad norisinājās neierastā veidā – ilgi gaidīto brīnumu varēja vērot tiešsaistē, neizejot no mājām. Pa ceļiem un piesnigušiem mežiem uz Jumpravu, šoreiz bez kamanām, atsteidzās Ziemassvētku vecītis un Volta Disneja multiplikācijas filmas "Bembijs" galvenais varonis – briedītis Bembijs.

"Esmu iecerējis apceļot visu Latviju un atrast visskaistākās eglītes. Tagad esmu nonācis Jumpravā," atklāja Bembijs.


Te viņš sastapās ar senu draugu - Ziemassvētku vecīti, kurš atzina, ka daudzi cilvēki netic brīnumiem, tāpēc Jumpravā eglīte vēl aizvien nemirdz.


Lai piepildītos sapnis par mirdzošu eglīti, palīgā tika ņemta Brīnumu grāmata, kurā, cita starpā, rakstīts, ka prieku var radīt viens otram un paši sev - spēlējoties, priecājoties un dejojot. Bembijs par prieku sev un visiem tiešraides skatītājiem nodejoja īpašu Ziemassvētku deju. Arī Ziemassvētku vecītis ļāvās dejas priekam.


"Sūtīsim viens otram mīļas domas un laba vēlējumus. To var izdarīt, eglītē iekarinot skaistus rotājumus," sacīja Ziemassvētku vecītis.


"Jūs savā eglītē varat iekarināt sargeņģeli, kurš vienmēr jūs sargās un atbalstīs. Iekariniet eglītē arī skaistas sniegpārsliņas, lai jums sniegoti, gaiši un balti svētki. Un visbeidzot iekariniet eglītē kādu konfektīti, lai jums pilns puncītis ar saldumiņiem un garšīgi svētki," teica Bembijs. "Bet pats svarīgākais, lai jums katram sirsniņā ir mīlestība. Lai jūs mīl mammas, tēti, māsas un brāļi. Mīliet viens otru!"
 
Ziemassvētku vecītis katru bērnu, kurš noskatījies tiešraidi, aicināja uzzīmēt sveicienu un tā foto ievietot zem video Jumpravas Kultūras nama Facebook profilā. Video: Šeit


"Tas būs sveiciens ne tikai mammai, tētim, māsai vai brālim, bet arī  jumpraviešiem un visai Latvijai. Mēs esam radījuši prieku un smaidu, izdejojoties un vēlot viens otram labu. Prieka pietiks visam gadam!" vēlēja Bembijs.
Pēc visiem priekšdarbiem, ņemot talkā Brīnumu grāmatu un zvaigžņu putekļus, piepildījās  ilgi gaidītais brīnums – Jumpravas centrā visā spožumā iemirdzējās Ziemassvētku egle.

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/lielvarde/48616

2020. gada 4. decembrī, 18:34, Lielvārdes novada jaunumi
Ogrenet

Jaunākie komentāri

akhromushkin • 2020. gada 6. decembrī, 16:29
CEKC Знaкoмствa - здеcь все девки дaют в пoпу и бepут в pот, бeз дeнeг и oтношeний, все бeсплатнo и анoнимнo! Зaxоди и выбeрай дeвку ----- http://bit.do/sehub

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet