Atgriezties pie raksta

Ogres DOMS podkāsta pirmizrāde ar Ogres mēra Egila Helmaņa piedalīšanos Video

Lai turpinātu aicināt sabiedrību domāt par dzīves svarīgākajiem jautājumiem, Ogres DOMS uzsāk jaunu iniciatīvu – podkāsts "Saruna ar mācītāju".

Pirmajā podkāstā piedalīsies Ogres novada pašvaldības priekšsēdētājs Egils Helmanis, kurš sarunāsies ar mācītāju Daini Pandaru par iziešanu cauri tiesas procesam, vīrišķību mūsdienās, piedošanas lūgšanu, sastapšanos ar nāves briesmām, personīgo transformāciju un ticību Dievam. Ogres DOMS podkāsts būs skatāms otrdien, 5.janvārī plkst.19:00 kanālā Youtube šeit:


"Mūsdienu sabiedrībā daudz tiek runāts par materiālo un psiholoģisko sfēru, atstājot novārtā, manuprāt, pašu svarīgāko - garīgo sfēru. Ja arī par to tiek runāts, tad dažbrīd ļoti šauri un vienpusēji. Visi mēs esam izvēlējušies ielikt kaut ko mūsu ticības centrā, taču ir maz cilvēku, kas ir gatavi par to runāt publiski. Es redzu, ka šis jaunais podkāsts būtu kā tilts dialogam starp sabiedrību un baznīcu, jo plānojam uzlūgt viesus arī ar citādākiem pasaules uzskatiem nekā piemīt baznīcas apmeklētājiem," par jauno podkāsta ideju izsakās Ogres DOMS aizsācējs Dainis Pandars.


Plānots, ka jaunie podkāsti būs regulāri skatāmi Ogres DOMS Youtube kanālā otrdienas vakaros plkst. 19.00


Podkāsts ir pēdējo gadu laikā kļuvis populārs mediju žanrs, pateicoties moderno tehnoloģiju straumēšanas iespējām. Pats vārds "podkāsts" sākts lietot 2004.gadā, savienojot kompānijas Apple MP3 atskaņojāta "iPod" vārda daļu kopā ar "broadcast", kas angliski nozīmē "pārraide".


Iepazīšanās video podkāsta pirmizrādei ar Egila Helmaņa piedalīšanos var skatīties šeit: 


Ogres DOMS ir 2020.gada septembrī uzsākta jauna iniciatīva veidot citāda veida dievkalpojumus, ar aktuālu tematiku, brīvu atmosfēru un dialoga iespējām starp mācītāju un klausītājiem. Vārds DOMS ir saīsinājums no vārdiem – dievkalpojums orientēts mūsdienu sabiedrībā. Trīs mēnešu laikā ir tikušas apskatītas tēmas par dzīves jēgu, attiecību veidošanu un emocionālās spriedzes pārvarēšanu. Janvārī plānots runāt par dažādajiem pasaules uzskatiem mūsdienu sabiedrībā, ko tiešsaistē varēs vērot Ogres DOMS Youtube kanālā svētdienās plkst. 10.00. 



Vairāk par Ogres DOMS var atrast: facebook.com/ogresdoms


Informāciju sagatavoja Ogres DOMS

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/kristīgā/48843

2021. gada 4. janvārī, 14:28, Kristīgās ziņas
Ogrenet

Jaunākie komentāri

ticīgais • 2021. gada 9. janvārī, 12:41
Patiesa saruna. To, ko Helmanis saka, nevar izfantazēt, ja pats tam nav izgājis cauri!
? • 2021. gada 6. janvārī, 11:30
Mācītājs ar saslimšanas simptomiem?
Egīlam • 2021. gada 6. janvārī, 11:17
Egīl, vai tā ir vīrišķīga rīcība, šajā grūtajā laikā doties pie Baptista mācītāja Daiņa ar saslimšanas simtomiem, lai iefilmētu šo video?

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet