Atgriezties pie raksta

Izmanto Adventa laiku, lai sagatavotu sirdi svētkiem!

Svētdien, 29. decembrī, sākās Advents – Kristus dzimšanas svētku gaidīšanas laiks. Četrās Adventa svētdienās iedegsim vienu jaunu sveci Adventa vainagā, gatavojot savas sirdis Kristus piedzimšanai tajās, jo, kā zināms, vārda "Advents" saknes meklējamas latīņu valodā, kur šis vārds norāda uz atnākšanu.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šoreiz Katoļu Baznīcas informācijas aģentūra sadarbībā ar Radio Marija Latvija, kā arī mākslinieci Gunu Miķelsoni un vairākiem Latvijas garīdzniekiem piedāvās iespēju kopā izdzīvot Adventu un gaidīt Jēzus piedzimšanas svētkus, izmantojot Adventa kalendāru. Kalendāra ietvaros radio ik dienu pl. 10 izskanēs konkrētās dienas Evaņģēlija fragments, īss garīdznieku sagatavots komentārs, kā arī jautājumi personīgām pārdomām. Katras dienas materiāli tiks publicēti arī Katolis.lv sociālā tīkla Facebook kontā šeit: Aizpildot anketu, kalendāra pārdomas katru dienu pl. 6 var saņemt arī savā e-pastā.


Radio Marija Latvijas programmas direktors priesteris Pēteris Skudra norāda: "Ja iedziļināmies Adventa vēstījumā, tad varam redzēt, ka tas nav nemaz tik silts, mīļš un pūkains, tas drīzāk ir izaicinošs. Ir izveidojusies zināma romantika ap Betlēmes bērnu, ganiņiem, dzīvnieciņiem, tīru sienu mūsu dievnamos, mājās blakus eglītei vai veikalu skatlogos. Realitātē tas ir stāsts par bēgļu bērnu, kurš piedzimst kūtī starp lopiem, kuru uzreiz pēc dzimšanas grib nonāvēt un, pāri visam, kuru sauc ar Dieva Dēlu, Mesiju, kurš ir nācis glābt cilvēkus."


Priesteris aicina izmantot Adventa laiku radoši, meklēt iespējas, kā tuvoties Dievam. Viņš piedāvā arī dažus padomus: "Sāc nēsāt sev līdzi kabatas izmēra Svētos Rakstus, kurus vari atšķirt, sēžot sabiedriskajā transportā, gaidot, kad tevi akpkalpos, vai stāvot rindā. Saglabā savā viedtālrunī kādu Bībeles aplikāciju, kas tev sūta atgādinājumus. Rožukronis ir lieliska meditatīva lūgšana, kas mums palīdz norimt, pārdomāt Jēzus dzīves svarīgākos notikumus, un tājā varam uzticēt visus mūsu tuvos un mīļos."


Kustības "Pro Sanctitate" pārstāves aicina vecākus palīdzēt arī saviem bērniem sagatavoties Kristus dzimšanas svētkiem, tāpēc piedāvā īpašu Adventa kalendāru bērniem. Kalendārs šogad būs „kustīgs“- tie būs īsi video materiāli, kurus papildinās dažādi izaicinājumi. Sekot līdzi kalendāram varēs kustības "Pro Sanctiate" sociālā tīkla Facebook kontā šeit:


Novēlam izmantot Adventa laika piedāvātās iespējas, šīs un citas iniciatīvas, kā arī pašiem radoši un ar lūgšanu gatavot savas sirdis Jēzus atnākšanai Ziemassvētkos!


Latvijas kristīgo konfesiju vadītāji aicina uz īpašu lūgšanu laiku Adventa pirmajā nedēļā šeit:

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/kristīgā/48555

2020. gada 29. novembrī, 09:07, Kristīgās ziņas
katolis.lv

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet