Atgriezties pie raksta

Šogad Baznīcu nakti papildinās akcija "Apceļosim baznīcas"

1.martā kultūras notikuma „Baznīcu nakts“ mājaslapā sāksies pieteikšanās šī gada pasākumam, kas norisināsies sestdienas, 30. maija, vakarā. Pasākuma rīkotāji aicina iegaumēt, ka šogad Baznīcu nakts apmeklētāju ērtībai dievnami būs atvērti sestdienas, nevis piektdienas vakarā.

Kā skaidro Baznīcu nakts rīkotāji, izmaiņas notikuma norisē veiktas, uzklausot apmeklētājus un pielāgojot pasākuma formātu brīvdienu notikumam. Turklāt šogad Baznīcu nakti papildinās akcija „Apceļosim baznīcas“, kurai arī dievnamus var pieteikt no 1. marta. Tās ietvaros būs iespēja dievnamus apmeklēt arī dienas laikā. Tas nozīmē, ka dievnami, kuri būs pieteikuši dalību abos pasākumos, 30. maijā būs atvērti no pl. 12 dienā līdz pusnaktij. Savukārt tradicionālā „Baznīcu nakts” kultūras programma dievnamos sāksies pl. 18.


Ņemot vērā, ka vairākas baznīcas 30. maijā būs atvērtas 12 stundas, apmeklētāji varēs iepazīt daudz vairāk dievnamu, kā arī piedalīties izlozē. Tas nozīmē, ka dienas laikā, apmeklējot atvērtās baznīcas, varēs sakrāt zīmodziņus, ar kuriem varēs piedalīties balvu izlozē. 


Katru gadu pasākumu „Baznīcu nakts“ caurvij kopīgs motīvs un tēma. Šogad tas ir „Dieva stāsts“, aicinot pārdomāt, kas mēs esam, kāda ir mūsu katra loma Dieva stāstā, kā arī kāds ir mūsu katra stāsts attiecībās ar Dievu.


Baznīcu reģistrācija dalībai abos pasākumos būs atvērta līdz 12. aprīlim. Informācija par pasākumu norisi, kā arī par dievnamiem, kas Baznīcu naktī un akcijā piedalīsies, tiks publicēta mājaslapā www.baznicunaktslv, kā arī pasākuma sociālo tīklu kontos.


LRKB IC

Materiāls drukāts no portāla Ogrenet: http://arhivs.ogrenet.lv/kristīgā/46102

2020. gada 20. februārī, 10:45, Kristīgās ziņas
LRKB IC

Par šo rakstu vēl nav saņemts neviens komentārs.

Pievienot komentāru

        
 

Ogrenet